Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Concorde tab T10 tablet tesztje (videóteszttel)

Nem aprózták el a méreteit a Concorde jelenleg kapható legnagyobb táblagépének a T10-nek. 10.1 coll a kijelző mérete és a doboz tartalmaz még egy billentyűzetet amely vezeték nélkül bluetooth-on kommunikál a táblagéppel. Nézzük az általam megszokott külső, belső tesztet előnyöket és hátrányokat bemutatva.

1 Tovább

Meglestük a Concorde tab SLIM tabletet

Írhattam volna címnek azt is, hogy "kémkedtünk" de ez nem lenne igaz hiszen a Concorde műszaki vezetője mutatta meg nekem a Magyarországon hamarosan kapható teljesen új külső és belsővel rendelkező tabletet. A névvel nem vagyok kibékülve, de a kütyü magával ragadt. Sajnos mivel jelenleg összesen néhány darab van az országban a készülékből, így nem tudtam alaposan tesztelni, de az első benyomásaimat megosztom veletek.

0 Tovább

A WIN8 valódi arca – bemutató -

Sikeresen hozzájutottam egy vadiúj notebookhoz, amin egy előretelepített Windows 8 operációsrendszer található. A notebookról későbbiekben fogok tesztet készíteni, most a már nem annyira újnak számító, de mégis sokak által nem ismert Win8-at fogom tesztelni/értékelni.

Eddig sikeresen elkerültem a Windows új találmányát, ennek nem volt más oka, mint a neten olvasható kritikák miatt, kicsit elbizonytalanodtam. Egy operációs rendszer nagyban meghatározza a számítógép használhatóságát, ezért nem mindegy milyen, hogyan használható, mennyire stabil. Tény, az XP után nagy bukás volt a Vista, viszont a Win7 nagyon jól sikerült. Most a Microsoft akart valami újat, valami modern rendszert alkotni és nem mellesleg szükségük volt egy olyan operációsrendszerre ami működhet tableteken is. Mennyire sikerült összehozni ezt a kettőséget? A tesztem végén kiderül.

3 Tovább

A „kis” kedvenc azaz a Concorde tab Rokee tesztje

Egyik kedves ismerősöm tablet vásárlása előtt állt, és kérte segítsek választani egy jó ár/érték arányú 7"-os készüléket. Nem igazán az én területem ez a kijelző méret, de természetesen megpróbáltam a segítségére lenni. Az internetre hagyatkoztam és bőszen elkezdtem keresgélni. A 30e forintos keret miatt a nagyobb márkák egyből kiestek, ezért a kisebb gyártók közül kezdtem válogatni. Mint már korábbi cikkemben leírtam, noname márkát nem szívesen ajánlok senkinek (garancia, szerviz és support miatt), ezért három magyar gyártó maradt fent a rostán (MyAudio, Wayteq, Concorde).

Mindhárom cégnek a 7"-os mezőnyben 3-3-3 db készüléke van, de a maximálisan rákölthető keret miatt csak a MyAudio Tablet Series7 708DCC+, WayteQ xTAB-700dc, Concorde tab Rokee versenyzők maradtak. Az első kettő hasonló specifikációval rendelkezik, amíg a Concorde készüléke a processzor típusát tekintve teljesen eltérő (a piacon újnak számít). Nem könnyű a választás, mindegyiknek van a száraz adatok szerint pozitív és negatív tulajdonsága.

A Wayteq termékétől búcsúzok először, mivel a 4 GB-os háttértárat egy átlagos felhasználásnál is kevésnek találom. A MyAudio mellett szól a Rockchip duplamagos processzora (ezt a típust ismerem, bevált, jól működik), de a gyengébb akkumulátor és az Android kisebb verziószáma miatt a választásom a kategória legolcsóbbjára esett azaz a Concorde új gépére a Rokee néven debütáló duplamagos tabra. Az árán kívül mellette szólt még a nagyobb akkumulátor és az Android 4.2.2 operációs rendszer. Szerencsére nem kell vakon, tiszta számadatokra hagyatkozva ajánlanom a készüléket, a gyártó egy rövid tesztelésre kölcsönzött számomra egy kütyüt, amelynek tesztjét olvashatjátok a következőkben.

2 Tovább

Samsung WB150F teszt kompakt fényképezőgép

A következő tesztet új szerzeményemről, egy Samsung WB150F kompakt fényképezőgépről készítem. Az eddig megszokott módon, nem egy specifikációkkal teletűzdelt értékelés lesz olvasható, hanem egy átlagos felhasználónak jól érthető elemzés kerül publikálásra. A választásom azért esett a Samsungnak erre a már újnak nem mondható kütyüjére, mivel ár/érték arányban és tudás szempontjából a legjobbnak tűnt. Ezek a gépek (ebben az árkategóriában) nem profik, így mindig ott a lehetőség, hogy a választás rossznak bizonyul, a cikk végén kiderül megérte-e.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek