Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A lemerülés árnyékában (Yoobao Magic Cube)

Vicces dolog, hogy egy technika kütyüket főleg okosmobilokat, tableteket és notebookokat tesztelő blog írója vagyok, de mai napig egy elég rossz konstrukciójú mobilt használok, amelyről már korábban is írtam (OT 995). A rossz konstrukció alatt nem csak a gyenge teljesítményt értem, hanem azt a napi szinte érő félelmet, hogy a készülék bármikor cserbenhagyhat, azaz lemerülhet. Sajnos a technika elhaladt, de még egy csúcsmobil sem képes azt nyújtani, mint a régi "butafonok" vagyis az akár több hetes készenlétet.

Sokunk átélhette már azt, hogy az "okos" készülék rohamosan merülni kezd, és töltési lehetőség nélkül menthetetlenül lemerül, ezáltal használhatatlanná válik. Megemlítenem sem kell, hogy ez mennyire dühítő jelenség, hiszen garantálható, hogy pont a lemerülésnél lenne rá szükség.

Karácsony alkalmából ismerve a mobilom által nyújtott stresszt ajándékba kaptam egy hordozható töltőt, konkrétan egy Yoobao Magic Cube márkájú 4400 mAh teljesítményű "power bank"-ot. Nem idegenkedek semmi újtól vagy furcsától, de a márkanév alapján nem vártam sokat viszont előrevetíthetem, hogy kellemeset csalódtam.

6 Tovább

Korlátlan beszélgetés jövőre is

A mobilszolgáltatók keményen harcoltak idén az ügyfelekért, mindhárom társaságnál elérhetővé vált a korlátlan beszélgetés és SMS-eket nyújtó fix havidíjcsomagok. Összességében jó iránynak mutatkozik, hiszen a sokat telefonáló ezáltal magas havi számlával rendelkezőknek ez egy igazi spórolást jelenthet, ráadásul a csomagokban megtalálható egy alap internet adatmennyiség is túlforgalmazási díj nélkül.

A szolgáltatók közül a Telekomtól kapok rendszeresen sajtóközleményt, így azt már biztosan állíthatom, hogy náluk jövőre is elérhető lesz (2014. március 31-ig meghosszabbítva) a Next díjcsomag és különböző változatai így a Next S, Next S Aranytárskártya, Next S készülék nélkül, Next M, Next M Aranytárskártya, Next M készülék nélkül, továbbá a Next XL Aranytárskártya. A csomagok mindegyikében internetezésre rendelkezésre áll a 4G/LTE amely hihetetlen sebességgel bír. Utóbbit már volt szerencsém kipróbálni a kisebb csomag 21 Mbit/s sebességét, amit Budapesten simán hozott.

A Telenor és Vodafone All-In és RED hívójelű csomagjairól csak az interneten utánajárva tájékozódhattam, utóbbi oldalán olvasható, hogy jövőre változatlan áron nyújtja a korlátlan beszélgetést kínáló csomagjait, előbbiről a cikk írásakor nem volt elérhető információ.

Mindezeken túl a Telekom sajtóközleményből az is kiderült, hogy a Next Business M üzleti mobildíjcsomag március végéig szintén elérhető marad, amelyet az üzleti ügyfelek vehetnek igénybe.

Mindhárom szolgáltató szinte azonos áron kínálja hasonló csomagjait, még az internetes keret is megegyezik. Állást foglalni nem szeretnék melyik szolgáltató a jobb, hiszen mindenkinek megvan a maga kedvence, pozitív és negatív élményekkel telítve.

Ezzel a rövid informális bejegyzéssel egybekötve szeretnék mindenkinek,

sikerekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánni!

Jövőre a Kütyü tesztek blog folytatja, amit elkezdett, tesztel és értékel egy átlagos felhasználó szemével.

Amennyiben tetszett a cikkem kérlek, oszd meg ismerőseiddel.

Tetszésed kinyilváníthatod egy like-al.


További érdekes cikkek:

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

E-könyv olvasók nyomában (Koobe) teszt

Samsung Galaxy Express az elfeledett okostelefon tesztje

Prestigio MultiPhone 4505 Duo teszt

Debütál az Alcatel one touch fire

Eredeti vagy utángyártott akkumulátort válasszunk?

Tippek számítógépek őszi nagytakarításához

Új korszak: Windows 8.1 teszt

Kicsi a bors de erős: Concorde tab KRONOS teszt

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Tippek üzleti notebook választásához

Munkára termett notebook: ASUS X502C teszt

A tekintélykövetelő HP EliteBook Folio tesztje

A zömök HP 250 G1 notebook tesztje

0 Tovább

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

A korábban bemutatott e-book olvasók mellé a gyártó egyik új táblagépét is elküldte tesztelésre, amelyet közel egy héten keresztül tudtam nyúzni. A külső ház megegyezik a Concorde Rokee készülékével, de a belseje teljesen más specifikációkkal rendelkezik. Az olcsóságnak néha ára van, a készülék 21.990 Ft-os áron kapható, de több kellemetlen jelenséggel is találkoztam a használat közben. Duplamagos kivitelű amely elegendő teljesítménnyel bír, de a grafikus teljesítménye gyengécske és a rendelkezésre álló memóriakészletet is keveselltem. Pozitív tulajdonságai között megemlítendő, hogy van és működik az OTG funkció amivel még a 3G webstick is kapcsolódni képes. 7"-os kijelzőmérete és tömzsi alkata nem éppen formabontó, de kényelmes megfogást biztosít.

A Koobe s7 easy DUAL plus tablet részletesebb tesztje következik:

0 Tovább

E-könyv olvasók nyomában (Koobe) teszt

A Koobe márka sokaknak ismeretlen lehet, pedig 2008-as piacra lépésükkel az elsők között kezdtek el hazánkban e-könyv olvasókat forgalmazni. Magyar cég amelynek főprofilja az eTintás e-könyvolvasók és táblagépek forgalmazása. Az ünnepek közeledtével három új készülék jelent meg a kínálatukban ( 2 db. e-book olvasó, 1 db tablet), amelyekből biztosítottak egy-egy tesztkészüléket a Kütyü tesztek blog számára.

A következőkben az IRIS és Slimbook HD névre hallgató e-könyvolvasók tesztje olvasható, amelyek technológiája egymástól teljesen eltérő mint ahogyan az árazásuk is. Az előbbi egy 7"-os LCD kijelzős kicsit nehézkes készülék, ezzel ellentétben az utóbbi egy 6"-os eInk (e-tinta) kijelzős HD felbontású könnyed készülék. A 16.990 Ft-os IRIS az alsó osztályba sorolható, de 26.990 Ft-os Slimbook HD sem mondható drágának a középosztály egy remek indulója. Olvasásra remekül használhatóak, a legtöbb formátummal elboldogulnak, de a menük kialakítása kicsit bonyolult és megszokást igénylő. A tesztelés alatt apróbb hibáktól eltekintve hozták a tőlük elvárható szintet, karácsonyi ajándéknak remek választás lehet mind a két készülék.

Részletesebb tesztjük következik:

2 Tovább

Samsung Galaxy Express az elfeledett okostelefon tesztje

A napokban pár óra erejéig ki tudtam próbálni a Samsung egy kevésbé ismert modelljét az Express névre keresztelt 4.5"-os okostelefont. Ár/érték szempontjából talán kicsit túlárazott, de tudás és gyorsaság tekintetében kifejezetten jól sikerült a készülék. A kijelző gyönyörű, színdús és oldalról szinte 180 fokos betekintést biztosít a Super AMOLED technológia. A duplamagos processzora nem a legerősebb, mégis megfelelő teljesítményt nyújt, ráadásul rendelkezik LTE kapcsolódási lehetőséggel ami miatt képes a leggyorsabb mobilinternetes sebesség eléréséhez. A készülék sokaknak ismeretlen lehet, mivel nem sok reklámot kapott, pedig tulajdonságai kimagaslóak, még NFC is belekerült.

A rövid tesztelés alatt a tapasztalataim pozitívak voltak, amelyeket a következőkben részletesen ismertetek.

1 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek