Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elégedett vásárló: Sony Xperia SP tesztje

Már többször írtam a korábbi okostelefonomról, aminek minősége és teljesítménye lényegesen elmaradt az elvárható szinttől. Meguntam, keresgéltem és gyűjtöttem majd a végén megvásároltam a Sony egy igazán furcsa elnevezésű okostelefonját az Xperia SP-t.

Régen jelentkeztem már kütyü tesztel, de mint már sokszor írtam, ha van mit, akkor tesztelek, ezért most a Sony termékét veszem górcső alá, kivesézem előnyeit és hátrányait a tőlem már megszokott értékelési módszerekkel.

Miért pont az SP? A neve kifejezetten elrémített, viszont hasonló tudású és árazású készülék jelenleg még nincs a piacon. Az LTE megléte fontos szempont volt a keresgélésemnél, de az erős processzor és 4.3 - 5 col közötti kijelzőméret is szempont volt illetve a minimális 2000 mAh akkumulátor. Előrevetíthetem, nem csalódtam, mondjuk egy használhatatlan telefon után már szerintem minden működőképes készülék megfelelt volna.

Külső, doboz és tartozékok:

0 Tovább

Vírusirtó teszt: ESET Smart Security 7

A számítógép védelme kulcsfontosságú, az adatok, jelszavak, hozzáférésének biztosítása elengedhetetlen. Az interneten a legkülönbözőbb fajtájú kártevő programok, programkódok léteznek, amelyeknek a főcélja a felhasználó számítógépének megbénítása illetve az adathalászat. A személyes adatainkkal könnyen vissza lehet élni, de a számítógépben is komoly károkat tudnak okozni egyes vírusok. A megfelelő védelemhez elengedhetetlen egy naprakész vírusirtó program és természetesen egy stabil tűzfal.

Az ESET Smart Security kombinált vírusirtó programot vettem górcső alá, elemeztem és teszteltem, amelynek eredményét most röviden összefoglalom. A téma nem egyszerű, hiszen laikusoknak - mint én is - nehéz átlátnia, mitől véd egy vírusirtó illetve tűzfal, ezért segítséget kértem és kaptam az ESET magyarországi forgalmazójától a Sicontact Kft. munkatársaitól (ez nem a reklám helye, de ha már időt szántak arra, hogy az olykor triviális kérdéseimre szakszerű választ adjanak, akkor illik megneveznem az információforrást).

Az ESET programja egy kifinomult és ízléses felülettel rendelkezik. Szinte minden könnyen és gyorsan megtalálható illetve beállítható. Optimális esetben észre sem lehet venni, hogy fut a gépen, persze olykor-olykor felvillanó értesítőablak informál az aktuális beavatkozásról. Nagyon tetszik a programba, hogy jóformán felhasználói beavatkozást nem igényel, a telepítés után beállítás nélkül is képes hatékonyan ellátni a vírusvédelmet. Pluszszolgáltatásokkal és funkciókkal egy remek kombinált program, amely vírusirtóként és tűzfalként is megállja a helyét, ráadásul lopásvédelmet is aktiválhatunk.

0 Tovább

A lemerülés árnyékában (Yoobao Magic Cube)

Vicces dolog, hogy egy technika kütyüket főleg okosmobilokat, tableteket és notebookokat tesztelő blog írója vagyok, de mai napig egy elég rossz konstrukciójú mobilt használok, amelyről már korábban is írtam (OT 995). A rossz konstrukció alatt nem csak a gyenge teljesítményt értem, hanem azt a napi szinte érő félelmet, hogy a készülék bármikor cserbenhagyhat, azaz lemerülhet. Sajnos a technika elhaladt, de még egy csúcsmobil sem képes azt nyújtani, mint a régi "butafonok" vagyis az akár több hetes készenlétet.

Sokunk átélhette már azt, hogy az "okos" készülék rohamosan merülni kezd, és töltési lehetőség nélkül menthetetlenül lemerül, ezáltal használhatatlanná válik. Megemlítenem sem kell, hogy ez mennyire dühítő jelenség, hiszen garantálható, hogy pont a lemerülésnél lenne rá szükség.

Karácsony alkalmából ismerve a mobilom által nyújtott stresszt ajándékba kaptam egy hordozható töltőt, konkrétan egy Yoobao Magic Cube márkájú 4400 mAh teljesítményű "power bank"-ot. Nem idegenkedek semmi újtól vagy furcsától, de a márkanév alapján nem vártam sokat viszont előrevetíthetem, hogy kellemeset csalódtam.

6 Tovább

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

A korábban bemutatott e-book olvasók mellé a gyártó egyik új táblagépét is elküldte tesztelésre, amelyet közel egy héten keresztül tudtam nyúzni. A külső ház megegyezik a Concorde Rokee készülékével, de a belseje teljesen más specifikációkkal rendelkezik. Az olcsóságnak néha ára van, a készülék 21.990 Ft-os áron kapható, de több kellemetlen jelenséggel is találkoztam a használat közben. Duplamagos kivitelű amely elegendő teljesítménnyel bír, de a grafikus teljesítménye gyengécske és a rendelkezésre álló memóriakészletet is keveselltem. Pozitív tulajdonságai között megemlítendő, hogy van és működik az OTG funkció amivel még a 3G webstick is kapcsolódni képes. 7"-os kijelzőmérete és tömzsi alkata nem éppen formabontó, de kényelmes megfogást biztosít.

A Koobe s7 easy DUAL plus tablet részletesebb tesztje következik:

0 Tovább

E-könyv olvasók nyomában (Koobe) teszt

A Koobe márka sokaknak ismeretlen lehet, pedig 2008-as piacra lépésükkel az elsők között kezdtek el hazánkban e-könyv olvasókat forgalmazni. Magyar cég amelynek főprofilja az eTintás e-könyvolvasók és táblagépek forgalmazása. Az ünnepek közeledtével három új készülék jelent meg a kínálatukban ( 2 db. e-book olvasó, 1 db tablet), amelyekből biztosítottak egy-egy tesztkészüléket a Kütyü tesztek blog számára.

A következőkben az IRIS és Slimbook HD névre hallgató e-könyvolvasók tesztje olvasható, amelyek technológiája egymástól teljesen eltérő mint ahogyan az árazásuk is. Az előbbi egy 7"-os LCD kijelzős kicsit nehézkes készülék, ezzel ellentétben az utóbbi egy 6"-os eInk (e-tinta) kijelzős HD felbontású könnyed készülék. A 16.990 Ft-os IRIS az alsó osztályba sorolható, de 26.990 Ft-os Slimbook HD sem mondható drágának a középosztály egy remek indulója. Olvasásra remekül használhatóak, a legtöbb formátummal elboldogulnak, de a menük kialakítása kicsit bonyolult és megszokást igénylő. A tesztelés alatt apróbb hibáktól eltekintve hozták a tőlük elvárható szintet, karácsonyi ajándéknak remek választás lehet mind a két készülék.

Részletesebb tesztjük következik:

2 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek