Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új korszak: Windows 8.1 teszt

A Microsoft a tavaly megjelentetett Windows 8 operációs rendszerével egy teljesen új dizájn és kezelőfelületet hozott létre, szakítva ezzel a régi jól bevált kinézettel. Felemás fogadtatásban részesült, mivel rengeteg jó tulajdonsága mellé sok rosszat is kapott, mint arról a korábbi tesztemben is beszámoltam. Nem volt titok, hogy a felhasználók nehezen alkalmazkodnak az újhoz, akármennyire is a táblagépes terjeszkedés volt a fő szempont. A korábbi tesztemben is beszámoltam róla, hogy nem nyerte el a tetszésem a WIN 8, nem is a csempés elrendezés, inkább a kezelhetőség terén voltak problémáim. Múlthét óta elérhető a végleges Windows 8.1-es verziószámú frissítés, ami rengeteg javítással és új funkciókkal bővítette az alap rendszert.

Telepítettem és tesztelte, amelynek rövid összefoglalója következik:

0 Tovább

A zömök HP 250 G1 notebook tesztje

A HP 250 G1 típusú notebook az üzleti élet sikereinek egyik alappillére lehet, a gyártó célközönségnek a vállalati szektort célozta meg és ebből a szempontból vizsgálva sikeresnek értékelem. A dizájn láthatóan nem volt fő szempont sokkal inkább a strapabíró és egyben kényelmes kialakítás. Nem kell szégyenkeznie tudás szempontjából sem, amire tervezték kiválóan megfelel azaz multimédiás tartalmak szerkesztésére, irodai szoftverek használatára és internetes böngészésre. Erős processzora és hosszú üzemideje alkalmassá teszi a hosszabb utazás alatti munkavégzésre a lemerülés félelme nélkül. Ajánlom azoknak akik nem egy játékgépet, hanem egy jó ár/érték arányú, könnyen hordozható és gyors reagálású hordozható számítógépet keresnek.

A következőkben bemutatom részletesebben a tulajdonságait, érthetően egy átlagos felhasználó szemével megközelítve.

0 Tovább

A WIN8 valódi arca – bemutató -

Sikeresen hozzájutottam egy vadiúj notebookhoz, amin egy előretelepített Windows 8 operációsrendszer található. A notebookról későbbiekben fogok tesztet készíteni, most a már nem annyira újnak számító, de mégis sokak által nem ismert Win8-at fogom tesztelni/értékelni.

Eddig sikeresen elkerültem a Windows új találmányát, ennek nem volt más oka, mint a neten olvasható kritikák miatt, kicsit elbizonytalanodtam. Egy operációs rendszer nagyban meghatározza a számítógép használhatóságát, ezért nem mindegy milyen, hogyan használható, mennyire stabil. Tény, az XP után nagy bukás volt a Vista, viszont a Win7 nagyon jól sikerült. Most a Microsoft akart valami újat, valami modern rendszert alkotni és nem mellesleg szükségük volt egy olyan operációsrendszerre ami működhet tableteken is. Mennyire sikerült összehozni ezt a kettőséget? A tesztem végén kiderül.

3 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek