Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vírusirtó teszt: ESET Smart Security 7

A számítógép védelme kulcsfontosságú, az adatok, jelszavak, hozzáférésének biztosítása elengedhetetlen. Az interneten a legkülönbözőbb fajtájú kártevő programok, programkódok léteznek, amelyeknek a főcélja a felhasználó számítógépének megbénítása illetve az adathalászat. A személyes adatainkkal könnyen vissza lehet élni, de a számítógépben is komoly károkat tudnak okozni egyes vírusok. A megfelelő védelemhez elengedhetetlen egy naprakész vírusirtó program és természetesen egy stabil tűzfal.

Az ESET Smart Security kombinált vírusirtó programot vettem górcső alá, elemeztem és teszteltem, amelynek eredményét most röviden összefoglalom. A téma nem egyszerű, hiszen laikusoknak - mint én is - nehéz átlátnia, mitől véd egy vírusirtó illetve tűzfal, ezért segítséget kértem és kaptam az ESET magyarországi forgalmazójától a Sicontact Kft. munkatársaitól (ez nem a reklám helye, de ha már időt szántak arra, hogy az olykor triviális kérdéseimre szakszerű választ adjanak, akkor illik megneveznem az információforrást).

Az ESET programja egy kifinomult és ízléses felülettel rendelkezik. Szinte minden könnyen és gyorsan megtalálható illetve beállítható. Optimális esetben észre sem lehet venni, hogy fut a gépen, persze olykor-olykor felvillanó értesítőablak informál az aktuális beavatkozásról. Nagyon tetszik a programba, hogy jóformán felhasználói beavatkozást nem igényel, a telepítés után beállítás nélkül is képes hatékonyan ellátni a vírusvédelmet. Pluszszolgáltatásokkal és funkciókkal egy remek kombinált program, amely vírusirtóként és tűzfalként is megállja a helyét, ráadásul lopásvédelmet is aktiválhatunk.

0 Tovább

Eredeti vagy utángyártott akkumulátort válasszunk?

Az akkumulátorok sajnos idővel veszítenek teljesítményükből, ami odáig vezethet, hogy már funkciójukat nem képesek ellátni. Ilyenkor kerülhet szóba, hogy új energiaforrást kell beszerezni, ami elég költséges. Legyen szó netbookról, notebookról, ultrabookról vagy mobiltelefonról, egy eredeti gyári akkumulátor lényegesen drágább, mint az úgynevezett utángyártott verzió. Kétségtelen, hogy gyártótól beszerzett akku egy az egyben felhasználható, jól illeszkedik és teljesítménye azonos mint az eredetié, viszont sajnos maga a márkanév miatt sokkal többe kerül. Sokak pontosan az előbb említettek miatt (köztük én is), inkább az utángyártott változatot választják, ami több esetben is 50-70%-al olcsóbb, mint az eredeti, de kompromisszumokat igényel.

Melyiket válasszuk? - nehéz kérdés, az előnyöket és hátrányokat megpróbálom összeszedni a következő bejegyzésben.

Fontos szemelőt tartani, hogy garanciális időn belül többnyire követelmény, hogy csak eredeti alkatrészt (ezáltal az akku is) lehet beszerelni/használni. Egy akkumulátor életciklusa változó, felhasználástól függően 1-3 évet lehet használni teljesítményvesztés nélkül. A garancia általában maximum egy évre szól, és ezt bírni is szokták, utána már nő a rizikófaktor, az idő múlásával egyre nagyobb arra az esély, hogy elromlik. A csere elkerülhetetlen főleg hordozható számítógépek esetében, mivel itt két eszköz között nagyobb a csereintervallum.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek