Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A zömök HP 250 G1 notebook tesztje

A HP 250 G1 típusú notebook az üzleti élet sikereinek egyik alappillére lehet, a gyártó célközönségnek a vállalati szektort célozta meg és ebből a szempontból vizsgálva sikeresnek értékelem. A dizájn láthatóan nem volt fő szempont sokkal inkább a strapabíró és egyben kényelmes kialakítás. Nem kell szégyenkeznie tudás szempontjából sem, amire tervezték kiválóan megfelel azaz multimédiás tartalmak szerkesztésére, irodai szoftverek használatára és internetes böngészésre. Erős processzora és hosszú üzemideje alkalmassá teszi a hosszabb utazás alatti munkavégzésre a lemerülés félelme nélkül. Ajánlom azoknak akik nem egy játékgépet, hanem egy jó ár/érték arányú, könnyen hordozható és gyors reagálású hordozható számítógépet keresnek.

A következőkben bemutatom részletesebben a tulajdonságait, érthetően egy átlagos felhasználó szemével megközelítve.

0 Tovább

Meglestük a Concorde tab SLIM tabletet

Írhattam volna címnek azt is, hogy "kémkedtünk" de ez nem lenne igaz hiszen a Concorde műszaki vezetője mutatta meg nekem a Magyarországon hamarosan kapható teljesen új külső és belsővel rendelkező tabletet. A névvel nem vagyok kibékülve, de a kütyü magával ragadt. Sajnos mivel jelenleg összesen néhány darab van az országban a készülékből, így nem tudtam alaposan tesztelni, de az első benyomásaimat megosztom veletek.

0 Tovább

A WIN8 valódi arca – bemutató -

Sikeresen hozzájutottam egy vadiúj notebookhoz, amin egy előretelepített Windows 8 operációsrendszer található. A notebookról későbbiekben fogok tesztet készíteni, most a már nem annyira újnak számító, de mégis sokak által nem ismert Win8-at fogom tesztelni/értékelni.

Eddig sikeresen elkerültem a Windows új találmányát, ennek nem volt más oka, mint a neten olvasható kritikák miatt, kicsit elbizonytalanodtam. Egy operációs rendszer nagyban meghatározza a számítógép használhatóságát, ezért nem mindegy milyen, hogyan használható, mennyire stabil. Tény, az XP után nagy bukás volt a Vista, viszont a Win7 nagyon jól sikerült. Most a Microsoft akart valami újat, valami modern rendszert alkotni és nem mellesleg szükségük volt egy olyan operációsrendszerre ami működhet tableteken is. Mennyire sikerült összehozni ezt a kettőséget? A tesztem végén kiderül.

3 Tovább

Felhőszolgáltatások Windows és Android rendszerekhez.

Windows és Androidos rendszerekhez nincs olyan egységes felhőszolgáltatás, mint egy Apple termék esetében az iCould (az Windows és az Android közvetetten konkurálnak így ilyen egységes rendszer a közeljövőben nem valószínű, hogy létrejön).

A következő összehasonlítás a legismertebb felhőszolgáltatásokat ismereti (Windows és Android), amelyek hasonlóan segítségünkre lehetnek, mint az Apple iCould szolgáltatása.

Bevezetés:

Mi az a felhőszolgáltatás?

Olyan internetes tárhely, ahol különböző adatokat lehet tárolni (képek, videók, dokumentumok, fájlok stb.). Ezek az adatok nem a saját eszközünkön foglalják a helyet, hanem az internetre feltöltve egy biztonságos szerverterembe tárolódnak. Az adatokat megnézni vagy letölteni bárhonnan le lehet (felhasználónév, jelszó megadásával), ahol internet kapcsolat lehetséges (és persze valamilyen böngészőt vagy applikációt futtatni tudó készülék).

Miért érdemes az interneten tárolni az adatokat?

A felhőszolgáltatást azért érdemes igénybe venni, mivel biztonságosabb és mobilisebb, mint egy hagyományos tárolás. Biztonságosabb, hiszen ha az adatokat tároló eszköz megrongálódik, ellopják vagy valamilyen olyan behatás éri, ami miatt nem lehet róla tovább olvasni a féltett családi képek és videókat vagy a fontos üzleti fájlokat akkor ezek végérvényesen elvesztek. Mobilisebb, mert az adatokhoz bárhonnan hozzáférhetünk, nem kell külön tároló, hogy egy másik eszközön a kívánt tartalmat megjelenítsük, nem vesztünk időt az adatok kimentésével.

1 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek