Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tippek üzleti notebook választásához

Az előző három bejegyzésben főleg üzleti felhasználásra szánt hordozható számítógépek tesztjét mutattam be. Eltérő felhasználási területek különböző készülékeket igényelnek, másfajta tulajdonságra van szüksége egy adminisztrátornak, tervezőnek vagy üzletkötőnek. Egy laptop fő tulajdonságai (kijelzőméret, súly, teljesítmény, biztonság, stb.) meghatározzák milyen munkafolyamatokra lehet használni, a költségcsökkentés miatt nem mindig érdemes erősebb készüléket választani, mint amilyen igényt ki kell, hogy szolgáljon. A különböző feladatok különböző gépeket igényelnek, megpróbálok összeszedni néhány ismérvet, mire érdemes odafigyelni hordozható számítógép vásárlásánál főleg a vállalati szegmens tekintetében.

0 Tovább

Notebook billentyűzet alapos tisztítása

Gondolom nem csak én találkoztam már azzal, hogy egy idősebb laptop billentyűzete koszos, poros és helyenként ragadnak a billentyűi. Amolyan segítségnyújtásnak szánom ezt a bejegyzést, megpróbálom bemutatni, hogy hogyan lehet alaposan kitisztítani egy notebook billentyűzetét (utolsó megoldás). Amennyiben ügyesek vagyunk egy 15.000 Ft-os megtakarítást érhetünk el.

Típusa válogatja, hogy milyen kialakítású a klaviatúra, de egyben megegyeznek, a billentyűk alá került koszt eltávolítani hagyományos megoldással szinte lehetetlen. Persze a felületi tisztításra alkalmazott, porszívós, áttörlős megoldás jó, de ez csak felszínes megoldást nyújt. A bemutatóban egy már általam sokszor bemutatott AUSUS K50IN típusú több mint 3 éves notebook fog szerepelni.

Mielőtt bárki nekilátna FONTOS!:

4 Tovább

Notebook, laptop karbantartás

Előző cikkben bemutattam (itt érhető el), hogyan lehet némi pénzbefektetéssel fejleszteni pár éves hordozható számítógépünket, ez viszonylag könnyen elvégezhető volt.

A fejlesztésnél nem tértem ki rá, hogy számítógépünket karban kell tartani. Nem elég félévente leporolni, sajnos bonyolultabb a helyzet. Egy korábbi cikkben bemutattam néhány lehetőségét számítógépünk karbantartására (itt érhető el). A mostani cikkben részletezem egy teljes notebookhűtő tisztítását.

A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Ezen a ponton felhívnám a figyelmet, hogy automatikus garanciavesztéssel jár a kütyü szétszedése, erre több ponton beépített garanciacsík van (a vitás esetek miatt), tehát garancia lejárta után tessék próbálkozni. Furcsa, mert egy új gépre átlag 2 év garanciaidőt adnak, de a tisztítást félévente ajánlják a gyártók.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek