Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IPTV kényelmi megoldások

Hazánkban egyre többen fizetnek elő digitális kábeltévére vagy IPTV-re. Utóbbi típust már van szerencsém több éve használni, és a kezdeti döcögős indulást követően mára egy egészen használható kényelmes tévézési formává vált. Bár még mindig vannak fagyások és akadások, de mostanra eljutott oda, hogy több a pozitív tulajdonsága, mint a negatív.

Kezdjük az elején: Az IPTV internetes kapcsolaton keresztül működik, így elengedhetetlen hozzá a szélessávú internet elérés (nem keverendő az internetTV-vel). Az analóg jellel fogható adások képminőségéhez képest lényegesen szebb és több funkcióval bír. Modern technika, de szinte bármilyen TV-hez kapcsolódhatunk a kihelyezett beltéri egységgel (HDMI, Scart, kompozit).

Fontos: Egy TV-vel egy belső egység használható, további készülékek esetén több belső egységre van szükség.

Részletesebben: http://www.tv-lexikon.hu/iptv.html

A set-top-box azaz a beltéri egység merevlemezes változata már magában rengeteg kényelmi megoldást tartalmaz. Fontosabbak közé tartozik, hogy az adások felvehetőek (tekerhetőek) és egyben időzíthetőek, a műsorújság azonnal elérhető és relatív jól testre szabható. Hátránya, hogy egy egységnél "vagy felvesszük, vagy nézzük az adást", ezalatt azt értem, hogy a belső egységgel egyszerre nem lehet két különböző műveletet elvégezni, két különböző adással egyszerre nem tud foglalkozni, tehát ha más műsort nézünk, mint amit felvennénk, valamelyiket megállítja.

A háztartások többségében már elérhető valamilyen "okoskészülék" legyen szó tablet vagy mobilról. Érdemes kombinálni a lehetőségeket, azaz az IPTV és okoskészüléket egybekötve.

A szolgáltatók közül nálam a Telekom érhető el, és egyben ők biztosítanak a legtöbb applikációt, vagyis kényelmi megoldást az IPTV-hez. Már eddig is működő funkció volt, hogy az interneten a felhasználónevünkkel és jelszónkkal belépve, megnézhettük a műsorújságot illetve beállíthattunk felvételeket, ez főleg akkor hasznos, hogyha elfelejtünk valamit, így nem kell attól tartani, hogy lemaradunk a kedvenc műsorunkról.

0 Tovább

Tippek üzleti notebook választásához

Az előző három bejegyzésben főleg üzleti felhasználásra szánt hordozható számítógépek tesztjét mutattam be. Eltérő felhasználási területek különböző készülékeket igényelnek, másfajta tulajdonságra van szüksége egy adminisztrátornak, tervezőnek vagy üzletkötőnek. Egy laptop fő tulajdonságai (kijelzőméret, súly, teljesítmény, biztonság, stb.) meghatározzák milyen munkafolyamatokra lehet használni, a költségcsökkentés miatt nem mindig érdemes erősebb készüléket választani, mint amilyen igényt ki kell, hogy szolgáljon. A különböző feladatok különböző gépeket igényelnek, megpróbálok összeszedni néhány ismérvet, mire érdemes odafigyelni hordozható számítógép vásárlásánál főleg a vállalati szegmens tekintetében.

0 Tovább

„Kis” kontra „nagy” gyártó. Melyiket válasszuk?

Az előzőekben publikált, talán a magyar hírportálok közül elsőként elvégzett hosszútávú tesztemnél felmerült a kérdés, hogy minden "kevésbé" nagy gyártónál ugyan ez tapasztalható-e az amortizációt terén. A kérdés elég komplex, mivel nagyban függ az adott terméktípustól és a használat körülményeitől.

Maradjunk márkán belül, tehát vizsgáljuk az Alcatel egy másik típusát ugyan így okostelefonok közül. Az OT-990 egy okosmobilnak álcázott butafon. Súrolja a használhatatlan kategóriát, mivel tudásban nagyon gyenge, igaz nem egy "friss" darab. Egy éves használatot követően megállapítható, hogy nagyon strapabíró. Tok nélkül használva, kopás és karcolásoktól mentes a külső háza, a kijelző még mindig makulátlan (bár utóbbihoz nagyban hozzájárult a védőfólia). Alapvetően ez a típus ihlette, az előző "Az okostelefon mizéria" című bejegyzésemet. A szolgáltatók nagyon reklámozták, olcsón hozzá lehetett jutni, de már a megvételt követően látni lehetett, hogy nem ez lesz az álmaim készüléke. Mint már írtam, tudása harmatgyenge, akkor bír ki egy napot hogyha nem használjuk, ellenkező esetben 3-4 óra után menthetetlenül lemerül. Erre szokták azt mondani, hogy olcsó húsnak híg a leve.

Az Alcatelt nem szabad leírni. Egy-két készülékük lehet nem a legjobban sikerült, de látványosan fejlődnek és hoznak újabb és újabb termékeket a magyar piacra. Persze minőség szempontjából konkrétumot nem tudok írni.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek