Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tippek üzleti notebook választásához

Az előző három bejegyzésben főleg üzleti felhasználásra szánt hordozható számítógépek tesztjét mutattam be. Eltérő felhasználási területek különböző készülékeket igényelnek, másfajta tulajdonságra van szüksége egy adminisztrátornak, tervezőnek vagy üzletkötőnek. Egy laptop fő tulajdonságai (kijelzőméret, súly, teljesítmény, biztonság, stb.) meghatározzák milyen munkafolyamatokra lehet használni, a költségcsökkentés miatt nem mindig érdemes erősebb készüléket választani, mint amilyen igényt ki kell, hogy szolgáljon. A különböző feladatok különböző gépeket igényelnek, megpróbálok összeszedni néhány ismérvet, mire érdemes odafigyelni hordozható számítógép vásárlásánál főleg a vállalati szegmens tekintetében.

0 Tovább

Az okostelefon mizéria

Az internetet és a boltokat elárasztják az okostelefonok tömkelege. Neves gyártók mellett rengeteg "kis" cég kínálja saját termékét tudásban majdnem azonos még is jóval olcsóbb kondícióban. A probléma ott kezdődik, hogy megfelelően választani kevesen tudnak, segítséget meg kevesen kérnek. Nem hibáztatok senkit, mivel az eladók és gyártók egyáltalán nem könnyítik meg a döntésünket, a specifikációk tengerében nem egyszerű kiválasztani az ár/éték szempontjából legmegfelelőbbet. Megpróbálom összeszedni azokat a támpontokat, amely segítségével a megfelelő kiválasztása lényegesen könnyebbé válik. Konkrét típusokat nem fogok írni, egyik gyártót sem szeretném előnyben részesíteni.

Fontos eldönteni, hogy a kisebb gyártók terméke jó-e vagy sem. Alapvetően a "noname" típusoktól mindenki fél, de ebben az iparágban ez nem feltétlenül ésszerű. Megnyugtatok mindenkit, egy "kisebb" márka hasonlóan kiváló választás lehet, mint egy nagy gyártó méregdrága terméke. Az ár kulcsfontosságú kérdés, mivel ha elfogadunk egy "névtelenebb" gyártó termékét, a pénztárcánk hálás lesz nekünk.

Legfontosabb kérdések ami alapján dönthetünk:

1 - Mennyit szánunk az új készülékünkre?

2 - Mire szeretnénk használni?

5 Tovább

Hordozható számítógépek összehasonlítása

Előző cikkemben (Milyen notebookot vegyünk) ígértem, hogy összehasonlítom a netbookot, notebookot, ultrabookot és tablettet.

Ezek összehasonlítását röviden és tömören írom le, hogy gyorsan eldönthető lehessen, melyik kütyüre van szükségünk.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek