Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elégedett vásárló: Sony Xperia SP tesztje

Már többször írtam a korábbi okostelefonomról, aminek minősége és teljesítménye lényegesen elmaradt az elvárható szinttől. Meguntam, keresgéltem és gyűjtöttem majd a végén megvásároltam a Sony egy igazán furcsa elnevezésű okostelefonját az Xperia SP-t.

Régen jelentkeztem már kütyü tesztel, de mint már sokszor írtam, ha van mit, akkor tesztelek, ezért most a Sony termékét veszem górcső alá, kivesézem előnyeit és hátrányait a tőlem már megszokott értékelési módszerekkel.

Miért pont az SP? A neve kifejezetten elrémített, viszont hasonló tudású és árazású készülék jelenleg még nincs a piacon. Az LTE megléte fontos szempont volt a keresgélésemnél, de az erős processzor és 4.3 - 5 col közötti kijelzőméret is szempont volt illetve a minimális 2000 mAh akkumulátor. Előrevetíthetem, nem csalódtam, mondjuk egy használhatatlan telefon után már szerintem minden működőképes készülék megfelelt volna.

Külső, doboz és tartozékok:

0 Tovább

A lemerülés árnyékában (Yoobao Magic Cube)

Vicces dolog, hogy egy technika kütyüket főleg okosmobilokat, tableteket és notebookokat tesztelő blog írója vagyok, de mai napig egy elég rossz konstrukciójú mobilt használok, amelyről már korábban is írtam (OT 995). A rossz konstrukció alatt nem csak a gyenge teljesítményt értem, hanem azt a napi szinte érő félelmet, hogy a készülék bármikor cserbenhagyhat, azaz lemerülhet. Sajnos a technika elhaladt, de még egy csúcsmobil sem képes azt nyújtani, mint a régi "butafonok" vagyis az akár több hetes készenlétet.

Sokunk átélhette már azt, hogy az "okos" készülék rohamosan merülni kezd, és töltési lehetőség nélkül menthetetlenül lemerül, ezáltal használhatatlanná válik. Megemlítenem sem kell, hogy ez mennyire dühítő jelenség, hiszen garantálható, hogy pont a lemerülésnél lenne rá szükség.

Karácsony alkalmából ismerve a mobilom által nyújtott stresszt ajándékba kaptam egy hordozható töltőt, konkrétan egy Yoobao Magic Cube márkájú 4400 mAh teljesítményű "power bank"-ot. Nem idegenkedek semmi újtól vagy furcsától, de a márkanév alapján nem vártam sokat viszont előrevetíthetem, hogy kellemeset csalódtam.

6 Tovább

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

A korábban bemutatott e-book olvasók mellé a gyártó egyik új táblagépét is elküldte tesztelésre, amelyet közel egy héten keresztül tudtam nyúzni. A külső ház megegyezik a Concorde Rokee készülékével, de a belseje teljesen más specifikációkkal rendelkezik. Az olcsóságnak néha ára van, a készülék 21.990 Ft-os áron kapható, de több kellemetlen jelenséggel is találkoztam a használat közben. Duplamagos kivitelű amely elegendő teljesítménnyel bír, de a grafikus teljesítménye gyengécske és a rendelkezésre álló memóriakészletet is keveselltem. Pozitív tulajdonságai között megemlítendő, hogy van és működik az OTG funkció amivel még a 3G webstick is kapcsolódni képes. 7"-os kijelzőmérete és tömzsi alkata nem éppen formabontó, de kényelmes megfogást biztosít.

A Koobe s7 easy DUAL plus tablet részletesebb tesztje következik:

0 Tovább

Samsung Galaxy Express az elfeledett okostelefon tesztje

A napokban pár óra erejéig ki tudtam próbálni a Samsung egy kevésbé ismert modelljét az Express névre keresztelt 4.5"-os okostelefont. Ár/érték szempontjából talán kicsit túlárazott, de tudás és gyorsaság tekintetében kifejezetten jól sikerült a készülék. A kijelző gyönyörű, színdús és oldalról szinte 180 fokos betekintést biztosít a Super AMOLED technológia. A duplamagos processzora nem a legerősebb, mégis megfelelő teljesítményt nyújt, ráadásul rendelkezik LTE kapcsolódási lehetőséggel ami miatt képes a leggyorsabb mobilinternetes sebesség eléréséhez. A készülék sokaknak ismeretlen lehet, mivel nem sok reklámot kapott, pedig tulajdonságai kimagaslóak, még NFC is belekerült.

A rövid tesztelés alatt a tapasztalataim pozitívak voltak, amelyeket a következőkben részletesen ismertetek.

1 Tovább

Új korszak: Windows 8.1 teszt

A Microsoft a tavaly megjelentetett Windows 8 operációs rendszerével egy teljesen új dizájn és kezelőfelületet hozott létre, szakítva ezzel a régi jól bevált kinézettel. Felemás fogadtatásban részesült, mivel rengeteg jó tulajdonsága mellé sok rosszat is kapott, mint arról a korábbi tesztemben is beszámoltam. Nem volt titok, hogy a felhasználók nehezen alkalmazkodnak az újhoz, akármennyire is a táblagépes terjeszkedés volt a fő szempont. A korábbi tesztemben is beszámoltam róla, hogy nem nyerte el a tetszésem a WIN 8, nem is a csempés elrendezés, inkább a kezelhetőség terén voltak problémáim. Múlthét óta elérhető a végleges Windows 8.1-es verziószámú frissítés, ami rengeteg javítással és új funkciókkal bővítette az alap rendszert.

Telepítettem és tesztelte, amelynek rövid összefoglalója következik:

0 Tovább
«
1234

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek