Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Viber a tökéletes kommunikációért

Egy korábbi bejegyzésben néhány alternatív megoldást mutattam be a telefonszámla csökkentése érdekében. A felsorolt között szerepelt a Viber nevű program amely a napokban fontos frissítésen esett át (melyre egyik kedves olvasónk Attila hívta fel a figyelmemet). Jelenleg még hivatalos információ nem található az új funkciókról, azért nagyjából a telepítést követően a program bemutatja a főbb változtatásokat.

Fontos újdonság, hogy tabletekre is elérhetővé vált a Viber, így a PC-s és mobilos platformokon kívül már ugyanazon fiókkal (telefonszámmal) táblagépről is tudunk telefonálni vagy rövid szöveges üzeneteket váltani, természetesen ingyenesen. A szinkronizáció az eszközök között még nem tökéletes, és jelenleg még több része angol, de a fejlesztőket ismerve, hamar javítják ezeket a részeket is.

1 Tovább

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Az emelkedő perc és SMS díjak arra sarkalják az embert, hogy alternatív megoldásokat keressen ezzel is csökkentve a kiadásokat. Nem egyszerű jól működő helyettesítő rendszert találni, és minden esetben internetdíjjal kell számolnunk. Véleményem szerint három olyan program létezik jelenleg amelyeknek széleskörű támogatottsága van, sok platformra elérhetőek és magyar nyelven is használhatóak.


Elemzésem a Microsoft-hoz tartozó Skype, a Google által üzemeltetett Hangouts és a különálló Viber nevű programot fogja érinteni. Mindhárom alkalmazáshoz aktív internetkapcsolatra van szükség, telefonálás, üzenetküldés, tartalmak megosztására egyaránt használhatóak. Videótelefonálásra "elvileg" alkalmasak, de a valóságban ez nem teljesen zökkenőmentes.

Nézzük kicsit részletesebben tudás, használhatóság és stabilitás szempontjából:

5 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek