Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Phablet teszt: Concorde SmartPhone 5000

A gyártónál tett látogatásomkor a fejlesztőkkel beszélgettem, amikor is kifejtettem a phablet (azaz az 5"-nál nagyobb mobil) szemben támasztott ellenérzéseimet. A vezető fejlesztő úgy gondolta nem áll neki szóban meggyőzni, inkább ad egy rövid teszt idejére egy újszériás dual SIM-es 5000-es okosmobilt, azzal a kitétellel, hogy használjam és csak utána mondjak véleményt. Az előzőekből kiindulva tehát vegyes érzésekkel álltam neki tesztelni az új jövevényt.

Az első óra után rájöttem, a rengeteg funkciót bemutatni nem lesz egyszerű. A tesztet a hossza miatt főpontokba szedtem, ezért mindenki a maga számára érdekes tartalmat könnyen megtalálhatja.

Kicsomagolás (a doboz tartalma):

0 Tovább

Az elegáns Concorde tab SLIM tablet tesztje

A korábban már felületesen bemutatott Concorde tab SLIM tabletet (ITT olvasható) a gyártó a részemre egy rövid teszt idejére biztosított egy tesztkészüléket. Az előzőekben kimaradt részeket ezért most vizsgálni tudtam aminek eredményét megosztom veletek. A száraz specifikációkat már bemutattam, most nézzük napi használat során mit nyújtott a készülék.

0 Tovább

Concorde tab T10 tablet tesztje (videóteszttel)

Nem aprózták el a méreteit a Concorde jelenleg kapható legnagyobb táblagépének a T10-nek. 10.1 coll a kijelző mérete és a doboz tartalmaz még egy billentyűzetet amely vezeték nélkül bluetooth-on kommunikál a táblagéppel. Nézzük az általam megszokott külső, belső tesztet előnyöket és hátrányokat bemutatva.

1 Tovább

A „kis” kedvenc azaz a Concorde tab Rokee tesztje

Egyik kedves ismerősöm tablet vásárlása előtt állt, és kérte segítsek választani egy jó ár/érték arányú 7"-os készüléket. Nem igazán az én területem ez a kijelző méret, de természetesen megpróbáltam a segítségére lenni. Az internetre hagyatkoztam és bőszen elkezdtem keresgélni. A 30e forintos keret miatt a nagyobb márkák egyből kiestek, ezért a kisebb gyártók közül kezdtem válogatni. Mint már korábbi cikkemben leírtam, noname márkát nem szívesen ajánlok senkinek (garancia, szerviz és support miatt), ezért három magyar gyártó maradt fent a rostán (MyAudio, Wayteq, Concorde).

Mindhárom cégnek a 7"-os mezőnyben 3-3-3 db készüléke van, de a maximálisan rákölthető keret miatt csak a MyAudio Tablet Series7 708DCC+, WayteQ xTAB-700dc, Concorde tab Rokee versenyzők maradtak. Az első kettő hasonló specifikációval rendelkezik, amíg a Concorde készüléke a processzor típusát tekintve teljesen eltérő (a piacon újnak számít). Nem könnyű a választás, mindegyiknek van a száraz adatok szerint pozitív és negatív tulajdonsága.

A Wayteq termékétől búcsúzok először, mivel a 4 GB-os háttértárat egy átlagos felhasználásnál is kevésnek találom. A MyAudio mellett szól a Rockchip duplamagos processzora (ezt a típust ismerem, bevált, jól működik), de a gyengébb akkumulátor és az Android kisebb verziószáma miatt a választásom a kategória legolcsóbbjára esett azaz a Concorde új gépére a Rokee néven debütáló duplamagos tabra. Az árán kívül mellette szólt még a nagyobb akkumulátor és az Android 4.2.2 operációs rendszer. Szerencsére nem kell vakon, tiszta számadatokra hagyatkozva ajánlanom a készüléket, a gyártó egy rövid tesztelésre kölcsönzött számomra egy kütyüt, amelynek tesztjét olvashatjátok a következőkben.

2 Tovább

Notebook, laptop karbantartás

Előző cikkben bemutattam (itt érhető el), hogyan lehet némi pénzbefektetéssel fejleszteni pár éves hordozható számítógépünket, ez viszonylag könnyen elvégezhető volt.

A fejlesztésnél nem tértem ki rá, hogy számítógépünket karban kell tartani. Nem elég félévente leporolni, sajnos bonyolultabb a helyzet. Egy korábbi cikkben bemutattam néhány lehetőségét számítógépünk karbantartására (itt érhető el). A mostani cikkben részletezem egy teljes notebookhűtő tisztítását.

A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Ezen a ponton felhívnám a figyelmet, hogy automatikus garanciavesztéssel jár a kütyü szétszedése, erre több ponton beépített garanciacsík van (a vitás esetek miatt), tehát garancia lejárta után tessék próbálkozni. Furcsa, mert egy új gépre átlag 2 év garanciaidőt adnak, de a tisztítást félévente ajánlják a gyártók.

0 Tovább
«
12

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek