Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IPTV kényelmi megoldások

Hazánkban egyre többen fizetnek elő digitális kábeltévére vagy IPTV-re. Utóbbi típust már van szerencsém több éve használni, és a kezdeti döcögős indulást követően mára egy egészen használható kényelmes tévézési formává vált. Bár még mindig vannak fagyások és akadások, de mostanra eljutott oda, hogy több a pozitív tulajdonsága, mint a negatív.

Kezdjük az elején: Az IPTV internetes kapcsolaton keresztül működik, így elengedhetetlen hozzá a szélessávú internet elérés (nem keverendő az internetTV-vel). Az analóg jellel fogható adások képminőségéhez képest lényegesen szebb és több funkcióval bír. Modern technika, de szinte bármilyen TV-hez kapcsolódhatunk a kihelyezett beltéri egységgel (HDMI, Scart, kompozit).

Fontos: Egy TV-vel egy belső egység használható, további készülékek esetén több belső egységre van szükség.

Részletesebben: http://www.tv-lexikon.hu/iptv.html

A set-top-box azaz a beltéri egység merevlemezes változata már magában rengeteg kényelmi megoldást tartalmaz. Fontosabbak közé tartozik, hogy az adások felvehetőek (tekerhetőek) és egyben időzíthetőek, a műsorújság azonnal elérhető és relatív jól testre szabható. Hátránya, hogy egy egységnél "vagy felvesszük, vagy nézzük az adást", ezalatt azt értem, hogy a belső egységgel egyszerre nem lehet két különböző műveletet elvégezni, két különböző adással egyszerre nem tud foglalkozni, tehát ha más műsort nézünk, mint amit felvennénk, valamelyiket megállítja.

A háztartások többségében már elérhető valamilyen "okoskészülék" legyen szó tablet vagy mobilról. Érdemes kombinálni a lehetőségeket, azaz az IPTV és okoskészüléket egybekötve.

A szolgáltatók közül nálam a Telekom érhető el, és egyben ők biztosítanak a legtöbb applikációt, vagyis kényelmi megoldást az IPTV-hez. Már eddig is működő funkció volt, hogy az interneten a felhasználónevünkkel és jelszónkkal belépve, megnézhettük a műsorújságot illetve beállíthattunk felvételeket, ez főleg akkor hasznos, hogyha elfelejtünk valamit, így nem kell attól tartani, hogy lemaradunk a kedvenc műsorunkról.

0 Tovább

Korlátlan beszélgetés jövőre is

A mobilszolgáltatók keményen harcoltak idén az ügyfelekért, mindhárom társaságnál elérhetővé vált a korlátlan beszélgetés és SMS-eket nyújtó fix havidíjcsomagok. Összességében jó iránynak mutatkozik, hiszen a sokat telefonáló ezáltal magas havi számlával rendelkezőknek ez egy igazi spórolást jelenthet, ráadásul a csomagokban megtalálható egy alap internet adatmennyiség is túlforgalmazási díj nélkül.

A szolgáltatók közül a Telekomtól kapok rendszeresen sajtóközleményt, így azt már biztosan állíthatom, hogy náluk jövőre is elérhető lesz (2014. március 31-ig meghosszabbítva) a Next díjcsomag és különböző változatai így a Next S, Next S Aranytárskártya, Next S készülék nélkül, Next M, Next M Aranytárskártya, Next M készülék nélkül, továbbá a Next XL Aranytárskártya. A csomagok mindegyikében internetezésre rendelkezésre áll a 4G/LTE amely hihetetlen sebességgel bír. Utóbbit már volt szerencsém kipróbálni a kisebb csomag 21 Mbit/s sebességét, amit Budapesten simán hozott.

A Telenor és Vodafone All-In és RED hívójelű csomagjairól csak az interneten utánajárva tájékozódhattam, utóbbi oldalán olvasható, hogy jövőre változatlan áron nyújtja a korlátlan beszélgetést kínáló csomagjait, előbbiről a cikk írásakor nem volt elérhető információ.

Mindezeken túl a Telekom sajtóközleményből az is kiderült, hogy a Next Business M üzleti mobildíjcsomag március végéig szintén elérhető marad, amelyet az üzleti ügyfelek vehetnek igénybe.

Mindhárom szolgáltató szinte azonos áron kínálja hasonló csomagjait, még az internetes keret is megegyezik. Állást foglalni nem szeretnék melyik szolgáltató a jobb, hiszen mindenkinek megvan a maga kedvence, pozitív és negatív élményekkel telítve.

Ezzel a rövid informális bejegyzéssel egybekötve szeretnék mindenkinek,

sikerekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánni!

Jövőre a Kütyü tesztek blog folytatja, amit elkezdett, tesztel és értékel egy átlagos felhasználó szemével.

Amennyiben tetszett a cikkem kérlek, oszd meg ismerőseiddel.

Tetszésed kinyilváníthatod egy like-al.


További érdekes cikkek:

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

E-könyv olvasók nyomában (Koobe) teszt

Samsung Galaxy Express az elfeledett okostelefon tesztje

Prestigio MultiPhone 4505 Duo teszt

Debütál az Alcatel one touch fire

Eredeti vagy utángyártott akkumulátort válasszunk?

Tippek számítógépek őszi nagytakarításához

Új korszak: Windows 8.1 teszt

Kicsi a bors de erős: Concorde tab KRONOS teszt

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Tippek üzleti notebook választásához

Munkára termett notebook: ASUS X502C teszt

A tekintélykövetelő HP EliteBook Folio tesztje

A zömök HP 250 G1 notebook tesztje

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek