Vicces dolog, hogy egy technika kütyüket főleg okosmobilokat, tableteket és notebookokat tesztelő blog írója vagyok, de mai napig egy elég rossz konstrukciójú mobilt használok, amelyről már korábban is írtam (OT 995). A rossz konstrukció alatt nem csak a gyenge teljesítményt értem, hanem azt a napi szinte érő félelmet, hogy a készülék bármikor cserbenhagyhat, azaz lemerülhet. Sajnos a technika elhaladt, de még egy csúcsmobil sem képes azt nyújtani, mint a régi "butafonok" vagyis az akár több hetes készenlétet.

Sokunk átélhette már azt, hogy az "okos" készülék rohamosan merülni kezd, és töltési lehetőség nélkül menthetetlenül lemerül, ezáltal használhatatlanná válik. Megemlítenem sem kell, hogy ez mennyire dühítő jelenség, hiszen garantálható, hogy pont a lemerülésnél lenne rá szükség.

Karácsony alkalmából ismerve a mobilom által nyújtott stresszt ajándékba kaptam egy hordozható töltőt, konkrétan egy Yoobao Magic Cube márkájú 4400 mAh teljesítményű "power bank"-ot. Nem idegenkedek semmi újtól vagy furcsától, de a márkanév alapján nem vártam sokat viszont előrevetíthetem, hogy kellemeset csalódtam.