Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kicsi a bors de erős: Concorde tab KRONOS teszt

Egy rövid tesztidőszakra megkaptam a Concorde legújabb 7"-os táblagépét, amelyben elsőként van beépített SIM kártya foglalat. Nagy előnyt jelent ez a mindennapi használat során, hiszen ezáltal az adatkapcsolat is könnyen, kompromisszumok nélkül elérhető. Telefonként is használható, már aki egy ekkora készülékkel szeretne telefonálni. Vaskos külseje erős belsőt takar, a négymagos processzor minden igény kiszolgál, akadás mentesen futtatni képes különböző applikációkat. A beépített GPS gyors helyzetmeghatározást tesz lehetővé, ezért navigálásra is kiválóan alkalmas. A kijelzője kicsit fakó, viszont jól árazott, tudás/érték szempontjából remek választás.

A tesztek alatt elnyerte tetszésem, nézzük részletesebben a tulajdonságait:

3 Tovább

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Az emelkedő perc és SMS díjak arra sarkalják az embert, hogy alternatív megoldásokat keressen ezzel is csökkentve a kiadásokat. Nem egyszerű jól működő helyettesítő rendszert találni, és minden esetben internetdíjjal kell számolnunk. Véleményem szerint három olyan program létezik jelenleg amelyeknek széleskörű támogatottsága van, sok platformra elérhetőek és magyar nyelven is használhatóak.


Elemzésem a Microsoft-hoz tartozó Skype, a Google által üzemeltetett Hangouts és a különálló Viber nevű programot fogja érinteni. Mindhárom alkalmazáshoz aktív internetkapcsolatra van szükség, telefonálás, üzenetküldés, tartalmak megosztására egyaránt használhatóak. Videótelefonálásra "elvileg" alkalmasak, de a valóságban ez nem teljesen zökkenőmentes.

Nézzük kicsit részletesebben tudás, használhatóság és stabilitás szempontjából:

5 Tovább

Concorde tab Novum teszt

Hosszabb kihagyást követően, a Concorde legújabb termékét a NOVUM tesztjét szeretném bemutatni. Az új tab 2012.11.21-én kerül forgalmazásba, ezért "csak" egy tesztkészüléket kaptam. A tesztdarab megegyezik a majd forgalomba kerülő tabbal (külső, belső, hardver, szoftver), de ezen még a felségjelzések (logó, szériaszám, stb.) nincsenek feltüntetve, és a doboza sem a végleges. Az ára már ismert, meglepően alacsony (a tudásához képest) 65.000 Ft-ba fog kerülni. Ezért az összegért kapunk egy jól működő, kiváló supportal rendelkező tabot, egy szinkron és OTG kábellel és egy hálózati töltőt. Az ajándék billentyűzetes tokot elhagyták, de így legalább olcsóbb a készülék.

0 Tovább

Felhőszolgáltatások Windows és Android rendszerekhez.

Windows és Androidos rendszerekhez nincs olyan egységes felhőszolgáltatás, mint egy Apple termék esetében az iCould (az Windows és az Android közvetetten konkurálnak így ilyen egységes rendszer a közeljövőben nem valószínű, hogy létrejön).

A következő összehasonlítás a legismertebb felhőszolgáltatásokat ismereti (Windows és Android), amelyek hasonlóan segítségünkre lehetnek, mint az Apple iCould szolgáltatása.

Bevezetés:

Mi az a felhőszolgáltatás?

Olyan internetes tárhely, ahol különböző adatokat lehet tárolni (képek, videók, dokumentumok, fájlok stb.). Ezek az adatok nem a saját eszközünkön foglalják a helyet, hanem az internetre feltöltve egy biztonságos szerverterembe tárolódnak. Az adatokat megnézni vagy letölteni bárhonnan le lehet (felhasználónév, jelszó megadásával), ahol internet kapcsolat lehetséges (és persze valamilyen böngészőt vagy applikációt futtatni tudó készülék).

Miért érdemes az interneten tárolni az adatokat?

A felhőszolgáltatást azért érdemes igénybe venni, mivel biztonságosabb és mobilisebb, mint egy hagyományos tárolás. Biztonságosabb, hiszen ha az adatokat tároló eszköz megrongálódik, ellopják vagy valamilyen olyan behatás éri, ami miatt nem lehet róla tovább olvasni a féltett családi képek és videókat vagy a fontos üzleti fájlokat akkor ezek végérvényesen elvesztek. Mobilisebb, mert az adatokhoz bárhonnan hozzáférhetünk, nem kell külön tároló, hogy egy másik eszközön a kívánt tartalmat megjelenítsük, nem vesztünk időt az adatok kimentésével.

1 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek