Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Debütál az Alcatel one touch fire

Nagy port kavart amikor a Mozilla (böngészőjéről híres) bejelentette, hogy kiadja a firefox operációsrendszerét és ezzel a piacon domináló iOS, Android és Windows platformok riválisává válik. November 4-től a Telekom kínálatában is elérhető az Alcatel által gyártott one touch fire nevű okosmobil amelyen Firefox OS található. A Telekom a debütálás előtt egy héttel biztosított számomra egy tesztkészüléket amelyet így részletesen tesztelni tudtam.

Egy alsó árkategóriás belépőszintű készülékről van szó amely a tesztidőszak alatt vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. A rendszerben vegyítve találhatunk iOS-hez és Android-hoz hasonló megjelenést, sajnos számtalan remek megoldás mellé sok negatív tulajdonság is társult. Feltöltőkártyás csomagban a 19.990 Ft-os vételár elég barátinak mondható és egyben ez az egyik nagy előnye. Egy új rendszer új szokásokat igényel, de azért aki már fogott okosmobilt, hamar eligazodik itt is. Nem egy erőgép, viszont a böngészője hibátlan, lényegesen stabilabbnak éreztem mint a konkurens Android-on a Chrome-ot. A külső remekül sikerült, a Mozilla Orange szín merész és egyben exkluzív. Ár/érték szempontjából ismerkedőknek és kezdőknek jó választás lehet, de azért kompromisszumokat igényel.

5 Tovább

A legkisebb okos tesztje (Alcatel S’Pop 4030X)

Sikerült hozzájutnom egy Alcatel S'Pop (azaz 4030x) nevű készülékhez. A gyártó sorozatot dobott a piacra (S, M, X) aminek az S a legkisebb tudással rendelkező és egyben a legolcsóbb variációja. A kis tesztblogok mint a Gadgets is, nem sokszor kapnak tesztkészüléket ezért ritkán írok tesztet, de ha sikerül valamilyen új kütyüt kapni (ismerőstől vagy egyéb módon) akkor természetesen értékelem. Korábban leírtam a véleményem, az Alcatel egykori "csúcskütyüjéről", aminek hosszú távú tesztje nem sok pozitívumot tartalmazott. Kicsit félve kezdtem vizsgálni az S'Pop-ot.

A készülék dobozának kibontása után egyből szembetűnt néhány dolog. Elsőre feltűnt a fehér hátlappal érkezett fekete készülék, amelynek kombinációja nekem nem tetszett (persze ez ízlés kérdése). A szokásos tartozékok közül hiányoltam a microSD kártyát, de mint utóbb kiderült nincs is rá szükség. A töltő egyben az adatkábel is, szerencsére a régebbi formavilágú töltőegységet sikerült egy sokkal jobban kezelhetőre váltani (a régi töltőnél a hálózati adapterből kilógott a csatlakozó rész egy vékony kábelen, ami akaratlanul is könnyen elszakadhatott). A doboz tartalmaz még egy fülhallgatót ami erős közepes értékeléssel bír (nem rossz, de a hangminősége nem is kiváló).

Elő kézbevétel:

Szolid megjelenésű, semmi hivalkodó nincs az S'Pop-on, elől egy márkanév hátul meg egy "onetouch" felirat olvasható. Minőségét tekintve erős műanyag hatású, az én esetemben fehér fényes hátlappal, ami pár óra használat után összeszedett némi piszkot. Négy fizikai gomb található rajta (bekapcsoló, fényképező, hangerő fel/le), a menüfunkciókat érintőgombokkal érhetjük el a megszokott 4.1 Android operációs rendszerhez optimalizálva. A hátulján található a hangszóró és kamera (3,2 MP), felül a bekapcsoló gomb mellett a Jack bemenet, alul a micro USB foglalat. Összeszerelés tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, a hátlap illeszkedése a készülékhez nem pontos. A microSD foglalatot az akkumulátor alá rejtették, ezért a készülék kikapcsolása után helyezhető csak be vagy ki a memóriakártya. A tervezők valamit nagyon elnézhettek, mivel az előlap sima formáját alul egy "lyuk" töri meg, valószínűleg itt kapott helyet a mikrofon. Alapvetően fogásra nem rossz, apró termete miatt nőknek kifejezetten jó választás lehet.

Kijelző:

0 Tovább

Alcatel OT-995 hosszútávú teszt

Rendhagyó tesztel készültem, mivel nem divat a tartósság és utóellenőrzés, bár a címben szereplő okostelefont újonnan nem teszteltem, de az interneten fellelhető róla rengeteg értékelés, nézzük kicsit más szemmel. Mennyire voltak pontosak, az első "párnapos" tesztek? Mi történik hosszútávú használat után? Megpróbálok ezekre a kérdésekre választ adni, saját készülékemből kiindulva.

Akármennyire gyorsan fejlődik ez az iparág, egy okosmobilnak legalább egy évet ki kell bírnia állapotromlás nélkül. Nézzük fél év használat után, hogyan változott a véleményem az Alcatel OT-995 készülékről.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek