Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IPTV kényelmi megoldások

Hazánkban egyre többen fizetnek elő digitális kábeltévére vagy IPTV-re. Utóbbi típust már van szerencsém több éve használni, és a kezdeti döcögős indulást követően mára egy egészen használható kényelmes tévézési formává vált. Bár még mindig vannak fagyások és akadások, de mostanra eljutott oda, hogy több a pozitív tulajdonsága, mint a negatív.

Kezdjük az elején: Az IPTV internetes kapcsolaton keresztül működik, így elengedhetetlen hozzá a szélessávú internet elérés (nem keverendő az internetTV-vel). Az analóg jellel fogható adások képminőségéhez képest lényegesen szebb és több funkcióval bír. Modern technika, de szinte bármilyen TV-hez kapcsolódhatunk a kihelyezett beltéri egységgel (HDMI, Scart, kompozit).

Fontos: Egy TV-vel egy belső egység használható, további készülékek esetén több belső egységre van szükség.

Részletesebben: http://www.tv-lexikon.hu/iptv.html

A set-top-box azaz a beltéri egység merevlemezes változata már magában rengeteg kényelmi megoldást tartalmaz. Fontosabbak közé tartozik, hogy az adások felvehetőek (tekerhetőek) és egyben időzíthetőek, a műsorújság azonnal elérhető és relatív jól testre szabható. Hátránya, hogy egy egységnél "vagy felvesszük, vagy nézzük az adást", ezalatt azt értem, hogy a belső egységgel egyszerre nem lehet két különböző műveletet elvégezni, két különböző adással egyszerre nem tud foglalkozni, tehát ha más műsort nézünk, mint amit felvennénk, valamelyiket megállítja.

A háztartások többségében már elérhető valamilyen "okoskészülék" legyen szó tablet vagy mobilról. Érdemes kombinálni a lehetőségeket, azaz az IPTV és okoskészüléket egybekötve.

A szolgáltatók közül nálam a Telekom érhető el, és egyben ők biztosítanak a legtöbb applikációt, vagyis kényelmi megoldást az IPTV-hez. Már eddig is működő funkció volt, hogy az interneten a felhasználónevünkkel és jelszónkkal belépve, megnézhettük a műsorújságot illetve beállíthattunk felvételeket, ez főleg akkor hasznos, hogyha elfelejtünk valamit, így nem kell attól tartani, hogy lemaradunk a kedvenc műsorunkról.

0 Tovább

A „kis” kedvenc azaz a Concorde tab Rokee tesztje

Egyik kedves ismerősöm tablet vásárlása előtt állt, és kérte segítsek választani egy jó ár/érték arányú 7"-os készüléket. Nem igazán az én területem ez a kijelző méret, de természetesen megpróbáltam a segítségére lenni. Az internetre hagyatkoztam és bőszen elkezdtem keresgélni. A 30e forintos keret miatt a nagyobb márkák egyből kiestek, ezért a kisebb gyártók közül kezdtem válogatni. Mint már korábbi cikkemben leírtam, noname márkát nem szívesen ajánlok senkinek (garancia, szerviz és support miatt), ezért három magyar gyártó maradt fent a rostán (MyAudio, Wayteq, Concorde).

Mindhárom cégnek a 7"-os mezőnyben 3-3-3 db készüléke van, de a maximálisan rákölthető keret miatt csak a MyAudio Tablet Series7 708DCC+, WayteQ xTAB-700dc, Concorde tab Rokee versenyzők maradtak. Az első kettő hasonló specifikációval rendelkezik, amíg a Concorde készüléke a processzor típusát tekintve teljesen eltérő (a piacon újnak számít). Nem könnyű a választás, mindegyiknek van a száraz adatok szerint pozitív és negatív tulajdonsága.

A Wayteq termékétől búcsúzok először, mivel a 4 GB-os háttértárat egy átlagos felhasználásnál is kevésnek találom. A MyAudio mellett szól a Rockchip duplamagos processzora (ezt a típust ismerem, bevált, jól működik), de a gyengébb akkumulátor és az Android kisebb verziószáma miatt a választásom a kategória legolcsóbbjára esett azaz a Concorde új gépére a Rokee néven debütáló duplamagos tabra. Az árán kívül mellette szólt még a nagyobb akkumulátor és az Android 4.2.2 operációs rendszer. Szerencsére nem kell vakon, tiszta számadatokra hagyatkozva ajánlanom a készüléket, a gyártó egy rövid tesztelésre kölcsönzött számomra egy kütyüt, amelynek tesztjét olvashatjátok a következőkben.

2 Tovább

2012 Olimpiához kütyük

A 2012 London Olimpia modernebb technikával tekinthető meg, mint eddig bármikor. Rengeteg kényelmi lehetőséget kínálnak a különböző megoldások.

Néhány lehetőséget mutatok be az olimpia élvezetének növeléséhez.

1 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek