Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Koobe s7 easy dual plus tablet teszt

A korábban bemutatott e-book olvasók mellé a gyártó egyik új táblagépét is elküldte tesztelésre, amelyet közel egy héten keresztül tudtam nyúzni. A külső ház megegyezik a Concorde Rokee készülékével, de a belseje teljesen más specifikációkkal rendelkezik. Az olcsóságnak néha ára van, a készülék 21.990 Ft-os áron kapható, de több kellemetlen jelenséggel is találkoztam a használat közben. Duplamagos kivitelű amely elegendő teljesítménnyel bír, de a grafikus teljesítménye gyengécske és a rendelkezésre álló memóriakészletet is keveselltem. Pozitív tulajdonságai között megemlítendő, hogy van és működik az OTG funkció amivel még a 3G webstick is kapcsolódni képes. 7"-os kijelzőmérete és tömzsi alkata nem éppen formabontó, de kényelmes megfogást biztosít.

A Koobe s7 easy DUAL plus tablet részletesebb tesztje következik:

0 Tovább

43. hét legjobb alkalmazásai

Minden héten összefoglalom melyek a legérdekesebb, legújabb, legtöbbet letöltött alkalmazások az adott héten legyen szó játékról vagy kiegészítő programról egyaránt, iOS és Android operációs rendszert futtató mobilos és tabletese platformot érintve.

43. hét legjei:

Plants vs. Zombies™ 2

A nagysikerű Plants vs. Zombies játék után folytatásaként megjelent a Plants vs. Zombies 2, amely az elődjével ellentétben ingyenesen letölthető iOS és Android operációs rendszert futtató mobil és táblagépre egyaránt. Utóbbi rendszerre csak a héten adták ki, amíg az előbbire már régebb óta elérhető.

0 Tovább

A legkisebb okos tesztje (Alcatel S’Pop 4030X)

Sikerült hozzájutnom egy Alcatel S'Pop (azaz 4030x) nevű készülékhez. A gyártó sorozatot dobott a piacra (S, M, X) aminek az S a legkisebb tudással rendelkező és egyben a legolcsóbb variációja. A kis tesztblogok mint a Gadgets is, nem sokszor kapnak tesztkészüléket ezért ritkán írok tesztet, de ha sikerül valamilyen új kütyüt kapni (ismerőstől vagy egyéb módon) akkor természetesen értékelem. Korábban leírtam a véleményem, az Alcatel egykori "csúcskütyüjéről", aminek hosszú távú tesztje nem sok pozitívumot tartalmazott. Kicsit félve kezdtem vizsgálni az S'Pop-ot.

A készülék dobozának kibontása után egyből szembetűnt néhány dolog. Elsőre feltűnt a fehér hátlappal érkezett fekete készülék, amelynek kombinációja nekem nem tetszett (persze ez ízlés kérdése). A szokásos tartozékok közül hiányoltam a microSD kártyát, de mint utóbb kiderült nincs is rá szükség. A töltő egyben az adatkábel is, szerencsére a régebbi formavilágú töltőegységet sikerült egy sokkal jobban kezelhetőre váltani (a régi töltőnél a hálózati adapterből kilógott a csatlakozó rész egy vékony kábelen, ami akaratlanul is könnyen elszakadhatott). A doboz tartalmaz még egy fülhallgatót ami erős közepes értékeléssel bír (nem rossz, de a hangminősége nem is kiváló).

Elő kézbevétel:

Szolid megjelenésű, semmi hivalkodó nincs az S'Pop-on, elől egy márkanév hátul meg egy "onetouch" felirat olvasható. Minőségét tekintve erős műanyag hatású, az én esetemben fehér fényes hátlappal, ami pár óra használat után összeszedett némi piszkot. Négy fizikai gomb található rajta (bekapcsoló, fényképező, hangerő fel/le), a menüfunkciókat érintőgombokkal érhetjük el a megszokott 4.1 Android operációs rendszerhez optimalizálva. A hátulján található a hangszóró és kamera (3,2 MP), felül a bekapcsoló gomb mellett a Jack bemenet, alul a micro USB foglalat. Összeszerelés tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, a hátlap illeszkedése a készülékhez nem pontos. A microSD foglalatot az akkumulátor alá rejtették, ezért a készülék kikapcsolása után helyezhető csak be vagy ki a memóriakártya. A tervezők valamit nagyon elnézhettek, mivel az előlap sima formáját alul egy "lyuk" töri meg, valószínűleg itt kapott helyet a mikrofon. Alapvetően fogásra nem rossz, apró termete miatt nőknek kifejezetten jó választás lehet.

Kijelző:

0 Tovább

Androidos készülékre hasznos programok

Aki még csak most ismerkedik új Androidos készülékével gondban lehet, milyen programokra van szüksége. Sokszor még a régóta Android rendszert használóknak is fejtörést okoz az alap programok összeszedése.

Összeszedtem néhány véleményem szerint elengedhetetlen Androidos applikációt, amelyekkel megkönnyíthetjük mindennapos életünket.

0 Tovább

Felhőszolgáltatások Windows és Android rendszerekhez.

Windows és Androidos rendszerekhez nincs olyan egységes felhőszolgáltatás, mint egy Apple termék esetében az iCould (az Windows és az Android közvetetten konkurálnak így ilyen egységes rendszer a közeljövőben nem valószínű, hogy létrejön).

A következő összehasonlítás a legismertebb felhőszolgáltatásokat ismereti (Windows és Android), amelyek hasonlóan segítségünkre lehetnek, mint az Apple iCould szolgáltatása.

Bevezetés:

Mi az a felhőszolgáltatás?

Olyan internetes tárhely, ahol különböző adatokat lehet tárolni (képek, videók, dokumentumok, fájlok stb.). Ezek az adatok nem a saját eszközünkön foglalják a helyet, hanem az internetre feltöltve egy biztonságos szerverterembe tárolódnak. Az adatokat megnézni vagy letölteni bárhonnan le lehet (felhasználónév, jelszó megadásával), ahol internet kapcsolat lehetséges (és persze valamilyen böngészőt vagy applikációt futtatni tudó készülék).

Miért érdemes az interneten tárolni az adatokat?

A felhőszolgáltatást azért érdemes igénybe venni, mivel biztonságosabb és mobilisebb, mint egy hagyományos tárolás. Biztonságosabb, hiszen ha az adatokat tároló eszköz megrongálódik, ellopják vagy valamilyen olyan behatás éri, ami miatt nem lehet róla tovább olvasni a féltett családi képek és videókat vagy a fontos üzleti fájlokat akkor ezek végérvényesen elvesztek. Mobilisebb, mert az adatokhoz bárhonnan hozzáférhetünk, nem kell külön tároló, hogy egy másik eszközön a kívánt tartalmat megjelenítsük, nem vesztünk időt az adatok kimentésével.

1 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek