Minden héten összefoglalom melyek a legérdekesebb, legújabb, legtöbbet letöltött alkalmazások az adott héten legyen szó játékról vagy kiegészítő programról  egyaránt, iOS és Android operációs rendszert futtató mobilos és tabletese platformot érintve.

43. hét legjei:

Plants vs. Zombies™ 2

A nagysikerű Plants vs. Zombies játék után folytatásaként megjelent a Plants vs. Zombies 2, amely az elődjével ellentétben ingyenesen letölthető iOS és Android operációs rendszert futtató mobil és táblagépre egyaránt. Utóbbi rendszerre csak a héten adták ki, amíg az előbbire már régebb óta elérhető.

A játék igen egyszerű mégis szórakoztató, időtöltésre kiváló. Zombik ellen kell harcolni különböző növényekkel egy gyeppályán (piramisok, kalózhajók vagy éppen a téma szerint változó helyen), a szintek egyre nehezebbek de megcsinálhatóak. Szerencsére különböző típusú pályákkal találkozunk, ezért nem válik unalmassá, a játékmenet kiváló, de azért el lehet akadni az új elrendezésben mivel meghatározott útvonalon kell közlekedni, különböző kulcsokat és csillagokat begyűjtve. A szinteken előrehaladva érhetőek el másfajta tulajdonsággal bíró növények, amelyeknek egyre erősödő zombikat kell legyőzniük. A kidolgozottsága szép, a grafika is kiváló és eddig hirdetésekkel sincs telepakolva. Unaloműzésre kifejezetten ajánlott!

Letölthető (ingyenes): iOS (54,4 MB); Android (169 MB)

Műfaj: akció, kaland, stratégiai

DEER HUNTER 2014

Szigorúan (12+)-os, de személyes véleményem szerint inkább (16+)-os korosztálytól ajánlom, izgalmas bár sokszor monoton vadászós játék amely ingyenesen letölthető. Időalapú, azaz bizonyos pályamennyiség után várni kell, hogy feltöltődjön az energiaszint (szerencsére viszonylag gyorsan tölt) összesen négy pályaszakasz található benne, amelyeket minden szint után külön tölt le. A fegyverek fejleszthetőek, van vadászpuska, sörétes, sorozatlövő és sima egykezes (utóbbi teljesen felesleges). Különböző küldetéseket kell elvégeznünk, szív, tüdő és fejtalálatokat kell bizonyos állatfajokon elérnünk vagy csak simán mennyiségi vadászatot kell rendeznünk. A grafika jó, bár rengeteg hibát tartalmaz (pl.: a köveken átjön az állat), a játékmenet mint már írtam néha elég monoton, de ezektől függetlenül élvezetes játék. Egy-egy küldetéstől eltekintve könnyen játszható.

Letölthető (ingyenes): iOS (49,5 MB); Android (36 MB)

Műfaj: FPS, szimulátor

Candy Crush Saga

Aranyos, kedves és egyben élvezetes cukorkás kirakós játék a Candy Crush Saga, ahol egyforma cukorkákat kell összepárosítani néhány nehezítő elemmel párosítva. Több mint 400 pálya érhető el és nagyban függ a barátok segítségétől. Facebookos őrületként indult, ezáltal elengedhetetlen a játékba való bejelentkezés, bizonyos pályaszint után ugyanis, hogy továbblépjünk, baráti segítség (jegy) szükséges. Viszonylag stabil, bár egyes androidos platformokon nem fut, kitűnő grafikus kidolgozottságú  játék. Időalapú összesen 5 élet gyűjthető össze és minden élet 25 perc újratöltődést igényel (természetesen a barátok nem csak jegyet, hanem plusz életet is küldhetnek). Különböző formációkból egyedi tulajdonságú cukrok hozhatóak létre, élvezetes sőt gyenge függőséget okoz, de sokszor kínszenvedést jelent egyes pályák hibátlan megcsinálása. Összességében unaloműzőnek és szórakozásnak egyaránt kiváló, de néha türelmet igényel.

Letölthető (ingyenes): iOS (46 MB); Android („Eszköztől függ”)

Műfaj: puzzle, kaland

Where's My Water? 2

A zombis játékhoz hasonlóan a nagysikerű fizetős Where’s My Water? nevű játék második része is megjelent, amely már ingyenes és új izgalmasabb pályákat tartalmaz.  A játék egyszerű a vizet vagy éppen gőzt kell úgy irányítani (tisztítással), hogy eljusson a fürdeni vagy zenélni vágyó krokodilhoz mindeközben fürdőkacsákat kell összegyűjteni. Érdekes és egyben leköti az embert, jó a kidolgozottsága bár elég egyszerű mégis jól el lehet vele tölteni az időt. Kisgyerek is játszhatja, számomra elég egysíkú, de a letöltéseket elnézve kedvelt játék. A türelem elengedhetetlen a nyugodt használathoz, aki szereti az ilyen típusú játékokat annak nem fog csalódást okozni ez sem.

Letölthető (ingyenes): iOS (42,1 MB); Android (46 MB)

Műfaj: kaland, ügyességi

A 43. héten szerintem ezek voltak a legérdekesebb applikációk. Kihagytam valamit? Küld el kedvenc applikációd nevét a kutyutesztek@gmail.com címre, vagy írd meg facebookon, ha érdekes a következő heti bejegyzésben bemutatom!

Amennyiben tetszett a cikkem kérlek, oszd meg ismerőseiddel.

Tetszésed kinyilváníthatod egy like-al.


További érdekes cikkek:

Eredeti vagy utángyártott akkumulátort válasszunk?

Tippek számítógépek őszi nagytakarításához

Új korszak: Windows 8.1 teszt

Kicsi a bors de erős: Concorde tab KRONOS teszt

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Tippek üzleti notebook választásához

Munkára termett notebook: ASUS X502C teszt

A tekintélykövetelő HP EliteBook Folio tesztje

A zömök HP 250 G1 notebook tesztje

Phablet teszt: Concorde SmartPhone 5000

Az elegáns Concorde tab SLIM tablet tesztje