Olcsó tablet, avagy nem minden a márka. Bemutatkozik a Concorde tab 9.7 IPS tablet.

Körülbelül május közepétől használom a készüléket, amelyet elég jól sikerült kiismernem. Leírásom egy átlag felhasználónak jelenthet segítséget a döntésbe, hogy azonos árkategóriában a Concorde terméke a megfelelő választás vagy sem. Aki épen egy ilyen készülék vásárlása előtt áll, jól gondolja át mire szeretné használni, hogy utána csalódás ne érje ha esetleg nem olyan, mint amire számított.

Első ránézésre:

A tablet egy mágnes csatos dobozban érkezik, kinyitva felül a kütyü alatta a tartozékok. Első kibontást követően érdemes ellenőrizni, hogy a készüléken a "szállítási fólia" rajta legyen (nem összekeverendő a védő fóliával, ez sokkal vastagabb), sérülés egyéb, a normálistól eltérő ne látszódjon rajta. A tartozékok mind csomagolva vannak. Maga a szállítási fóliát érdemes eltávolítani mert néhány esetben a fólia túlfeszítve lehet, ami következtében a kijelző nem pontosan érzékelheti a bevitelt (a fólia eltávolításának kihagyása nem árt a készüléknek).

Első kézbevétel:

Concorde 9.7 IPS felülrőlA kütyü meglehetősen nagynak hat (9,7 "), ezt a súlyában is érezhető (620 g), de legalább nem túl vastag. A méreteit tekintve 242x188x9,7 (szélesség, magasság, vastagság [mm]). Jól összerakott készülék, nincs nyikorgás, az élek szépen lekerekítettek akárcsak a sarkok (itt némi öntésnyom észrevehető). A kijelzőt körbevevő fekete keret talán kicsit vastagabb a megszokottnál, de nem zavaró (itt van elrejtve az előlapi kamera, de erről majd később).