Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Concorde tab T10 tablet tesztje (videóteszttel)

Nem aprózták el a méreteit a Concorde jelenleg kapható legnagyobb táblagépének a T10-nek. 10.1 coll a kijelző mérete és a doboz tartalmaz még egy billentyűzetet amely vezeték nélkül bluetooth-on kommunikál a táblagéppel. Nézzük az általam megszokott külső, belső tesztet előnyöket és hátrányokat bemutatva.

1 Tovább

A WIN8 valódi arca – bemutató -

Sikeresen hozzájutottam egy vadiúj notebookhoz, amin egy előretelepített Windows 8 operációsrendszer található. A notebookról későbbiekben fogok tesztet készíteni, most a már nem annyira újnak számító, de mégis sokak által nem ismert Win8-at fogom tesztelni/értékelni.

Eddig sikeresen elkerültem a Windows új találmányát, ennek nem volt más oka, mint a neten olvasható kritikák miatt, kicsit elbizonytalanodtam. Egy operációs rendszer nagyban meghatározza a számítógép használhatóságát, ezért nem mindegy milyen, hogyan használható, mennyire stabil. Tény, az XP után nagy bukás volt a Vista, viszont a Win7 nagyon jól sikerült. Most a Microsoft akart valami újat, valami modern rendszert alkotni és nem mellesleg szükségük volt egy olyan operációsrendszerre ami működhet tableteken is. Mennyire sikerült összehozni ezt a kettőséget? A tesztem végén kiderül.

3 Tovább

A legkisebb okos tesztje (Alcatel S’Pop 4030X)

Sikerült hozzájutnom egy Alcatel S'Pop (azaz 4030x) nevű készülékhez. A gyártó sorozatot dobott a piacra (S, M, X) aminek az S a legkisebb tudással rendelkező és egyben a legolcsóbb variációja. A kis tesztblogok mint a Gadgets is, nem sokszor kapnak tesztkészüléket ezért ritkán írok tesztet, de ha sikerül valamilyen új kütyüt kapni (ismerőstől vagy egyéb módon) akkor természetesen értékelem. Korábban leírtam a véleményem, az Alcatel egykori "csúcskütyüjéről", aminek hosszú távú tesztje nem sok pozitívumot tartalmazott. Kicsit félve kezdtem vizsgálni az S'Pop-ot.

A készülék dobozának kibontása után egyből szembetűnt néhány dolog. Elsőre feltűnt a fehér hátlappal érkezett fekete készülék, amelynek kombinációja nekem nem tetszett (persze ez ízlés kérdése). A szokásos tartozékok közül hiányoltam a microSD kártyát, de mint utóbb kiderült nincs is rá szükség. A töltő egyben az adatkábel is, szerencsére a régebbi formavilágú töltőegységet sikerült egy sokkal jobban kezelhetőre váltani (a régi töltőnél a hálózati adapterből kilógott a csatlakozó rész egy vékony kábelen, ami akaratlanul is könnyen elszakadhatott). A doboz tartalmaz még egy fülhallgatót ami erős közepes értékeléssel bír (nem rossz, de a hangminősége nem is kiváló).

Elő kézbevétel:

Szolid megjelenésű, semmi hivalkodó nincs az S'Pop-on, elől egy márkanév hátul meg egy "onetouch" felirat olvasható. Minőségét tekintve erős műanyag hatású, az én esetemben fehér fényes hátlappal, ami pár óra használat után összeszedett némi piszkot. Négy fizikai gomb található rajta (bekapcsoló, fényképező, hangerő fel/le), a menüfunkciókat érintőgombokkal érhetjük el a megszokott 4.1 Android operációs rendszerhez optimalizálva. A hátulján található a hangszóró és kamera (3,2 MP), felül a bekapcsoló gomb mellett a Jack bemenet, alul a micro USB foglalat. Összeszerelés tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, a hátlap illeszkedése a készülékhez nem pontos. A microSD foglalatot az akkumulátor alá rejtették, ezért a készülék kikapcsolása után helyezhető csak be vagy ki a memóriakártya. A tervezők valamit nagyon elnézhettek, mivel az előlap sima formáját alul egy "lyuk" töri meg, valószínűleg itt kapott helyet a mikrofon. Alapvetően fogásra nem rossz, apró termete miatt nőknek kifejezetten jó választás lehet.

Kijelző:

0 Tovább

Az okostelefon mizéria

Az internetet és a boltokat elárasztják az okostelefonok tömkelege. Neves gyártók mellett rengeteg "kis" cég kínálja saját termékét tudásban majdnem azonos még is jóval olcsóbb kondícióban. A probléma ott kezdődik, hogy megfelelően választani kevesen tudnak, segítséget meg kevesen kérnek. Nem hibáztatok senkit, mivel az eladók és gyártók egyáltalán nem könnyítik meg a döntésünket, a specifikációk tengerében nem egyszerű kiválasztani az ár/éték szempontjából legmegfelelőbbet. Megpróbálom összeszedni azokat a támpontokat, amely segítségével a megfelelő kiválasztása lényegesen könnyebbé válik. Konkrét típusokat nem fogok írni, egyik gyártót sem szeretném előnyben részesíteni.

Fontos eldönteni, hogy a kisebb gyártók terméke jó-e vagy sem. Alapvetően a "noname" típusoktól mindenki fél, de ebben az iparágban ez nem feltétlenül ésszerű. Megnyugtatok mindenkit, egy "kisebb" márka hasonlóan kiváló választás lehet, mint egy nagy gyártó méregdrága terméke. Az ár kulcsfontosságú kérdés, mivel ha elfogadunk egy "névtelenebb" gyártó termékét, a pénztárcánk hálás lesz nekünk.

Legfontosabb kérdések ami alapján dönthetünk:

1 - Mennyit szánunk az új készülékünkre?

2 - Mire szeretnénk használni?

5 Tovább

Samsung WB150F teszt kompakt fényképezőgép

A következő tesztet új szerzeményemről, egy Samsung WB150F kompakt fényképezőgépről készítem. Az eddig megszokott módon, nem egy specifikációkkal teletűzdelt értékelés lesz olvasható, hanem egy átlagos felhasználónak jól érthető elemzés kerül publikálásra. A választásom azért esett a Samsungnak erre a már újnak nem mondható kütyüjére, mivel ár/érték arányban és tudás szempontjából a legjobbnak tűnt. Ezek a gépek (ebben az árkategóriában) nem profik, így mindig ott a lehetőség, hogy a választás rossznak bizonyul, a cikk végén kiderül megérte-e.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek