Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elégedett vásárló: Sony Xperia SP tesztje

Már többször írtam a korábbi okostelefonomról, aminek minősége és teljesítménye lényegesen elmaradt az elvárható szinttől. Meguntam, keresgéltem és gyűjtöttem majd a végén megvásároltam a Sony egy igazán furcsa elnevezésű okostelefonját az Xperia SP-t.

Régen jelentkeztem már kütyü tesztel, de mint már sokszor írtam, ha van mit, akkor tesztelek, ezért most a Sony termékét veszem górcső alá, kivesézem előnyeit és hátrányait a tőlem már megszokott értékelési módszerekkel.

Miért pont az SP? A neve kifejezetten elrémített, viszont hasonló tudású és árazású készülék jelenleg még nincs a piacon. Az LTE megléte fontos szempont volt a keresgélésemnél, de az erős processzor és 4.3 - 5 col közötti kijelzőméret is szempont volt illetve a minimális 2000 mAh akkumulátor. Előrevetíthetem, nem csalódtam, mondjuk egy használhatatlan telefon után már szerintem minden működőképes készülék megfelelt volna.

Külső, doboz és tartozékok:

0 Tovább

Samsung Galaxy Express az elfeledett okostelefon tesztje

A napokban pár óra erejéig ki tudtam próbálni a Samsung egy kevésbé ismert modelljét az Express névre keresztelt 4.5"-os okostelefont. Ár/érték szempontjából talán kicsit túlárazott, de tudás és gyorsaság tekintetében kifejezetten jól sikerült a készülék. A kijelző gyönyörű, színdús és oldalról szinte 180 fokos betekintést biztosít a Super AMOLED technológia. A duplamagos processzora nem a legerősebb, mégis megfelelő teljesítményt nyújt, ráadásul rendelkezik LTE kapcsolódási lehetőséggel ami miatt képes a leggyorsabb mobilinternetes sebesség eléréséhez. A készülék sokaknak ismeretlen lehet, mivel nem sok reklámot kapott, pedig tulajdonságai kimagaslóak, még NFC is belekerült.

A rövid tesztelés alatt a tapasztalataim pozitívak voltak, amelyeket a következőkben részletesen ismertetek.

1 Tovább

Viber a tökéletes kommunikációért

Egy korábbi bejegyzésben néhány alternatív megoldást mutattam be a telefonszámla csökkentése érdekében. A felsorolt között szerepelt a Viber nevű program amely a napokban fontos frissítésen esett át (melyre egyik kedves olvasónk Attila hívta fel a figyelmemet). Jelenleg még hivatalos információ nem található az új funkciókról, azért nagyjából a telepítést követően a program bemutatja a főbb változtatásokat.

Fontos újdonság, hogy tabletekre is elérhetővé vált a Viber, így a PC-s és mobilos platformokon kívül már ugyanazon fiókkal (telefonszámmal) táblagépről is tudunk telefonálni vagy rövid szöveges üzeneteket váltani, természetesen ingyenesen. A szinkronizáció az eszközök között még nem tökéletes, és jelenleg még több része angol, de a fejlesztőket ismerve, hamar javítják ezeket a részeket is.

1 Tovább

Alternatív kommunikációs lehetőségek (Skype, Hangouts, Viber)

Az emelkedő perc és SMS díjak arra sarkalják az embert, hogy alternatív megoldásokat keressen ezzel is csökkentve a kiadásokat. Nem egyszerű jól működő helyettesítő rendszert találni, és minden esetben internetdíjjal kell számolnunk. Véleményem szerint három olyan program létezik jelenleg amelyeknek széleskörű támogatottsága van, sok platformra elérhetőek és magyar nyelven is használhatóak.


Elemzésem a Microsoft-hoz tartozó Skype, a Google által üzemeltetett Hangouts és a különálló Viber nevű programot fogja érinteni. Mindhárom alkalmazáshoz aktív internetkapcsolatra van szükség, telefonálás, üzenetküldés, tartalmak megosztására egyaránt használhatóak. Videótelefonálásra "elvileg" alkalmasak, de a valóságban ez nem teljesen zökkenőmentes.

Nézzük kicsit részletesebben tudás, használhatóság és stabilitás szempontjából:

5 Tovább

Phablet teszt: Concorde SmartPhone 5000

A gyártónál tett látogatásomkor a fejlesztőkkel beszélgettem, amikor is kifejtettem a phablet (azaz az 5"-nál nagyobb mobil) szemben támasztott ellenérzéseimet. A vezető fejlesztő úgy gondolta nem áll neki szóban meggyőzni, inkább ad egy rövid teszt idejére egy újszériás dual SIM-es 5000-es okosmobilt, azzal a kitétellel, hogy használjam és csak utána mondjak véleményt. Az előzőekből kiindulva tehát vegyes érzésekkel álltam neki tesztelni az új jövevényt.

Az első óra után rájöttem, a rengeteg funkciót bemutatni nem lesz egyszerű. A tesztet a hossza miatt főpontokba szedtem, ezért mindenki a maga számára érdekes tartalmat könnyen megtalálhatja.

Kicsomagolás (a doboz tartalma):

0 Tovább
«
12

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek