Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Concorde tab T10 tablet tesztje (videóteszttel)

Nem aprózták el a méreteit a Concorde jelenleg kapható legnagyobb táblagépének a T10-nek. 10.1 coll a kijelző mérete és a doboz tartalmaz még egy billentyűzetet amely vezeték nélkül bluetooth-on kommunikál a táblagéppel. Nézzük az általam megszokott külső, belső tesztet előnyöket és hátrányokat bemutatva.

1 Tovább

Mobilklíma pro és kontra

Az előző bejegyzésemben ígértem, hogy bemutatom az általam választott mobilklímát, tulajdonságait, fogyasztását, kivezetését és ezenkívül néhány hasznos tanáccsal szolgálok.

Először is meg kell határozni, hogy mekkora légteret szeretnénk lehűteni, és az adott tér egyéb tulajdonságaival együtt el kell dönteni mekkora teljesítményű klímát szeretnénk venni. Az én esetemben egy egész nap napot kapó 72 m3-es régi tégla építésű ház szobájának hűtése volt a cél. Nyáron nagy melegben nem ritka a 30-32 0C sötétítéssel együtt.

A megfelelő klíma kiválasztása nem is olyan egyszerű. Vizsgáltam a hűtőteljesítményt, a hűtési tényezőt meghatározó számot azaz a BTU-t (bár ez utóbbi kiszámolható a teljesítményből), és még fontos szerepet játszott a választásomban az, hogy mekkora légtömeget képes megmozgatni egy óra alatt. A fogyasztás a klíma technológiájából adódóan nem volt releváns számomra, mintahogyan az sem, hogy A+ kategóriás a készülék. Gondoljunk bele, egy klíma lehet takarékos? Valamilyen szempontból persze fontos, de csodát ne várjunk.

Kénytelen vagyok megnevezni a márkát, bár nem szeretném reklámozni, de a cikk szempontjából fontos. A választásom egy Vortex típusú 2.8 KW-os mobilklímára esett. Számomra fontos volt még, hogy maximumon 450 m3/h levegő megmozgatására képes és, hogy távirányítóval irányítható (bár utóbbi esetében kicsit átverve érzem magam). Árát tekintve 70-90e forintért lehet megvásárolni, így az alsó középmezőnyben található.

Nézzük részletesebben a mobilklímát:

Tény: Hűt és mindezt elég gyorsan teszi, na de a többi…

3 Tovább

A „kis” kedvenc azaz a Concorde tab Rokee tesztje

Egyik kedves ismerősöm tablet vásárlása előtt állt, és kérte segítsek választani egy jó ár/érték arányú 7"-os készüléket. Nem igazán az én területem ez a kijelző méret, de természetesen megpróbáltam a segítségére lenni. Az internetre hagyatkoztam és bőszen elkezdtem keresgélni. A 30e forintos keret miatt a nagyobb márkák egyből kiestek, ezért a kisebb gyártók közül kezdtem válogatni. Mint már korábbi cikkemben leírtam, noname márkát nem szívesen ajánlok senkinek (garancia, szerviz és support miatt), ezért három magyar gyártó maradt fent a rostán (MyAudio, Wayteq, Concorde).

Mindhárom cégnek a 7"-os mezőnyben 3-3-3 db készüléke van, de a maximálisan rákölthető keret miatt csak a MyAudio Tablet Series7 708DCC+, WayteQ xTAB-700dc, Concorde tab Rokee versenyzők maradtak. Az első kettő hasonló specifikációval rendelkezik, amíg a Concorde készüléke a processzor típusát tekintve teljesen eltérő (a piacon újnak számít). Nem könnyű a választás, mindegyiknek van a száraz adatok szerint pozitív és negatív tulajdonsága.

A Wayteq termékétől búcsúzok először, mivel a 4 GB-os háttértárat egy átlagos felhasználásnál is kevésnek találom. A MyAudio mellett szól a Rockchip duplamagos processzora (ezt a típust ismerem, bevált, jól működik), de a gyengébb akkumulátor és az Android kisebb verziószáma miatt a választásom a kategória legolcsóbbjára esett azaz a Concorde új gépére a Rokee néven debütáló duplamagos tabra. Az árán kívül mellette szólt még a nagyobb akkumulátor és az Android 4.2.2 operációs rendszer. Szerencsére nem kell vakon, tiszta számadatokra hagyatkozva ajánlanom a készüléket, a gyártó egy rövid tesztelésre kölcsönzött számomra egy kütyüt, amelynek tesztjét olvashatjátok a következőkben.

2 Tovább

A legkisebb okos tesztje (Alcatel S’Pop 4030X)

Sikerült hozzájutnom egy Alcatel S'Pop (azaz 4030x) nevű készülékhez. A gyártó sorozatot dobott a piacra (S, M, X) aminek az S a legkisebb tudással rendelkező és egyben a legolcsóbb variációja. A kis tesztblogok mint a Gadgets is, nem sokszor kapnak tesztkészüléket ezért ritkán írok tesztet, de ha sikerül valamilyen új kütyüt kapni (ismerőstől vagy egyéb módon) akkor természetesen értékelem. Korábban leírtam a véleményem, az Alcatel egykori "csúcskütyüjéről", aminek hosszú távú tesztje nem sok pozitívumot tartalmazott. Kicsit félve kezdtem vizsgálni az S'Pop-ot.

A készülék dobozának kibontása után egyből szembetűnt néhány dolog. Elsőre feltűnt a fehér hátlappal érkezett fekete készülék, amelynek kombinációja nekem nem tetszett (persze ez ízlés kérdése). A szokásos tartozékok közül hiányoltam a microSD kártyát, de mint utóbb kiderült nincs is rá szükség. A töltő egyben az adatkábel is, szerencsére a régebbi formavilágú töltőegységet sikerült egy sokkal jobban kezelhetőre váltani (a régi töltőnél a hálózati adapterből kilógott a csatlakozó rész egy vékony kábelen, ami akaratlanul is könnyen elszakadhatott). A doboz tartalmaz még egy fülhallgatót ami erős közepes értékeléssel bír (nem rossz, de a hangminősége nem is kiváló).

Elő kézbevétel:

Szolid megjelenésű, semmi hivalkodó nincs az S'Pop-on, elől egy márkanév hátul meg egy "onetouch" felirat olvasható. Minőségét tekintve erős műanyag hatású, az én esetemben fehér fényes hátlappal, ami pár óra használat után összeszedett némi piszkot. Négy fizikai gomb található rajta (bekapcsoló, fényképező, hangerő fel/le), a menüfunkciókat érintőgombokkal érhetjük el a megszokott 4.1 Android operációs rendszerhez optimalizálva. A hátulján található a hangszóró és kamera (3,2 MP), felül a bekapcsoló gomb mellett a Jack bemenet, alul a micro USB foglalat. Összeszerelés tekintetében hagy némi kívánnivalót maga után, a hátlap illeszkedése a készülékhez nem pontos. A microSD foglalatot az akkumulátor alá rejtették, ezért a készülék kikapcsolása után helyezhető csak be vagy ki a memóriakártya. A tervezők valamit nagyon elnézhettek, mivel az előlap sima formáját alul egy "lyuk" töri meg, valószínűleg itt kapott helyet a mikrofon. Alapvetően fogásra nem rossz, apró termete miatt nőknek kifejezetten jó választás lehet.

Kijelző:

0 Tovább

Alcatel OT-995 hosszútávú teszt

Rendhagyó tesztel készültem, mivel nem divat a tartósság és utóellenőrzés, bár a címben szereplő okostelefont újonnan nem teszteltem, de az interneten fellelhető róla rengeteg értékelés, nézzük kicsit más szemmel. Mennyire voltak pontosak, az első "párnapos" tesztek? Mi történik hosszútávú használat után? Megpróbálok ezekre a kérdésekre választ adni, saját készülékemből kiindulva.

Akármennyire gyorsan fejlődik ez az iparág, egy okosmobilnak legalább egy évet ki kell bírnia állapotromlás nélkül. Nézzük fél év használat után, hogyan változott a véleményem az Alcatel OT-995 készülékről.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek