Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2012 Olimpiához kütyük

A 2012 London Olimpia modernebb technikával tekinthető meg, mint eddig bármikor. Rengeteg kényelmi lehetőséget kínálnak a különböző megoldások.

Néhány lehetőséget mutatok be az olimpia élvezetének növeléséhez.

1 Tovább

Hordozható számítógépek összehasonlítása

Előző cikkemben (Milyen notebookot vegyünk) ígértem, hogy összehasonlítom a netbookot, notebookot, ultrabookot és tablettet.

Ezek összehasonlítását röviden és tömören írom le, hogy gyorsan eldönthető lehessen, melyik kütyüre van szükségünk.

0 Tovább

Régi videók digitalizálása

Szülinap, karácsony, nyaralás és egyéb családi videók hevernek VHS kazettán egy eldugott fiók mélyén? Szívesen tárolnád őket kisebb helyen?

Ha ezek a kérdések egyikére is IGEN a válaszod ajánlom, olvasd el a cikkem. Bemutatok néhány megoldás az adatok átmentésére és helytakarékosságra.

Régi VHS kazettán vagy egyéb analóg anyagok digitalizálására a legjobb megoldás egy külső videó digitalizáló készülék. Működésük nagyon egyszerű. Kell egy lejátszó készülék, ami a régi analóg jelet képes lejátszani (lehetőleg a lejátszón legyen kompatibilis kimenet a digitalizálóval). A digitalizáló készüléket összekötjük a számítógépünkkel, és kész is, mehet a régi tartalmak modern tárhelyre történő átalakítása. Meglehetősen nagy a szórás 5 eFt és 37 eFt között mozog egy átlagos felhasználó számára szánt kütyü ára. Természetesen az ár függ a tudástól és a termékhez adott kiegészítő szoftverektől. A digitalizálóhoz csatlakoztatni olyan készüléket tudunk, amely S-Video vagy kompozit kimenetellel rendelkezik.

0 Tovább

Milyen Notebookot vegyünk?

A számítógép kiválasztása bonyolult. Döntésben közrejátszik az ár a minőség és a "tudás". Minden vásárló arra törekszik, hogy a vételre szánt pénzösszegből, a legjobb készülék legyen megvásárolva. Sajnos napjainkban egy árkategórián belül nagyon nagy szórás található a készülékek tudása szerint. Azzal is számolni kell, hogy hacsak nincs több százezer forintunk a kütyü beszerzésére, kompromisszumokat kell kötnünk az elvárásainkkal és a készülék tudásával kapcsolatban. Induljunk ki abból, hogy sikerült abba döntés hozni, miszerint notebook vétel fog történni. (Hordozható számítógépek összehasonlításáról írt cikkem itt érhető el).

Vásárlás előtt érdemes eldönteni, hogy mire akarjuk használni a készüléket és mekkora összeget tudunk rászánni. Nézzünk pár tényezőt, hogy könnyebb legyen a döntés.

8 Tovább

Androidos készülékre hasznos programok

Aki még csak most ismerkedik új Androidos készülékével gondban lehet, milyen programokra van szüksége. Sokszor még a régóta Android rendszert használóknak is fejtörést okoz az alap programok összeszedése.

Összeszedtem néhány véleményem szerint elengedhetetlen Androidos applikációt, amelyekkel megkönnyíthetjük mindennapos életünket.

0 Tovább

Kütyü tesztek

blogavatar

Újdonságok, műszaki technikák bemutatása, tesztelése. Számítástechnika, laptop, notebook, tablet, szoftver, hardver egyszóval kütyük.

Utolsó kommentek